DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22366412,75%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

03:58

İMSAK'A KALAN SÜRE

538 okunma

BAŞBAKAN AÇIKLADI

ABONE OL
26/07/2018 18:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Proporsiyon Nedir?

Proporsiyon bir tamın orantısal uyumu geçimidir. Mimaride ve stilistlerinde kadın modellerinin yaratılmasında en çok dikkate kıymet bir miktar, ayar, denge gibi tasarımlar, çizimlerde dikkat edilen bir görsel biçimsel bir ifade unsurudur.

Mimaride Proporsiyon

Mimaride köprülerde camilerde, minarelerde bina dış cephe uygulamasında dikkat edilen simetrik geçimi, uyumu bozmayacak biçimde üretimi, inşa edilmesidir.

Şehir Kadın Dünyasında Proporsiyon

Bayan kol ve bacak uzunluğunun beden uzunluğu ile orantısal uyumu ve ölçümsel harikuladeliğini, tamlığını anlatır. Bayan giyiminde tarz oluşturmak için stilistlerinde şahsın proporsiyonunu bozmadan mücadele gösterdikleri modeli bireye uygun hale getirme gayretlerinde dile getirilen ölçümlendirme kriteri olarak kullanılmaktadır. Daha çok moda dünyasının dilinde kullanılan ancak tarz müsabakaları ile cemiyetin kelime dağarcığına girerek yer bulan proporsiyon kriterlendirmesi kriteri cemiyette kullanım için karşılık bulmuş ve yeni kullanılan kelimeler arasına girmiştir. Modellerin gücünün en hoş görüntüsünü bozmadan nasıl giydirilebileceğini ifade etmek için daha çok stilistlerinde çizimlerini ayarlamak için model oluşturmalarında en çok dikkat ettikleri hususlardan biridir. Giyeni de hoşnut edecek bu tasarımlar elbetteki stilistlerinde de alıcı portföyünün istikametinin tanımlayıcısı da olmaktadır.

Televizyon programlarında stil ve tarz müsabakalarında trend haline gelen yorumlarda izleyicilerin dikkat kesildiği tenkitler arasında en dikkat çekici olan ve moda dünyasının liderlerinin moda yaratmak tarz ortaya çıkarmaktaki becerilerine proporsiyon sözcüğünü ilave etmeleri sözcüğün anlamı ile kullanılmasına da lider olmuştur. Tarz Programlarının çokluğu ve bayan dünyasında rağbet görüyor olması hem tarz oluşturmakta zorlanan Şehir kadınlara sağladığı katkının yanında bireylere bir de proporsiyon kelime anlamını ihtimali de sunmuştur. Yoksa hiç kimse bu kadar kelime arasında uyum, geçim, paralellik arasından bir tamı oluşturan uyumu ölçümü proporsiyon sözcüğünü nereden bilecekti.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.