DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2081212-1,76%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

677 okunma

Balıkçılar Karadeniz’de bir tek bile palamut avlayamadı

ABONE OL
15/10/2019 11:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş:

” Karadeniz bölgesinden bahsedecek olursak,denize açılalı 3 gün oldu bugüne kadar tutulan tek bir palamut yok. Şimdiye kadar bir tane palamut tutulmadı”

1 Eylül’de gırgır ve trol ve küçük tekne balıkçıları, “Vira Bismillah” diyerek denize açılan balıkçılar umduğunu bulamadı.

Büyük umutlar ile denize açılan balıkçılar, Akçakoca limanına az miktarda istavrit, barbun ile dönerken, palamudun hiç olmaması nedeniyle denizden umduğunu bulamayarak limana dönüyorlar.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş,  yaptığı açıklamada, 3 gün önce balıkçıların denize açıldığını söyledi.

– Karadeniz’de tek bir palamut yok

Karakaş, balıkçıların palamut avcılığında umduğunu bulamadığını belirterek,” Balıkçının durumu şu anda vahim. Balık yok. Balıkçılar umudunu bulamadı. Zaten böyle bir beklentimiz vardı. Karadeniz bölgesinden bahsedecek olursak,denize açılalı 3 gün oldu bugüne kadar tutulan tek bir palamut yok. Şimdiye kadar bir tane palamut tutulmadı.”dedi.

Diğer balık türlerinin avlanıldığını aktaran Karakaş,” Hamsi bir miktar tutuluyor. Bu aylarda hamsi biraz az olur. O hamside biraz incedir. Ama trollerde mezgit, barbun, istavrit ve tek tek kalkan geliyor. Buda hemen tezgah fiyatlarına yansıdı.5,10 lira gibi fiyatlar geriye çekildi. Mesela dün itibari ile barbun 15 lira mezgit 10 lirayı gördü. Tezgahlar da fiyatlar gayet uygun. Bu da sıcak havalarda mezgitin ve barbunun bu bölgede bol çıktığını gösteriyor.” ifadesini kullandı.

Hava şartlarına bağlı olarak balığın durumunun da değişeceğini vurgulayan Karakaş, şunları söyledi:

” İleriye doğru beklentimiz havalar soğudukça hamsi artacak. Belki ekim ayında az bir miktarda palamut çıkacaktır. Çinekop ve lüfer balığı olacaktır. Tabi birazda denizin soğuması ile alakalı. Yani hava şartlarına bağlı. Şu anda mezgit ve barbun devam edecektir. Bunun yanında İsravrit de olacaktır. Şu anda sadece denizde palamut balığı eksik. Diğer balıklar da çok fazla bir eksiklik gözükmüyor.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.