DOLAR 32,5865 0.02%
EURO 34,9549 0.11%
ALTIN 2.427,12-0,10
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2171177-0,73%
Düzce
29°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

451 okunma

ARTIK EK BÜTÇE VERİLMEYECEK

ABONE OL
23/09/2018 15:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karayolları’na duble yolları denetlemesi için artık ek bütçe verilmeyecek. Kontrolün yolları yapan firmalara bırakılmasından endişe ediliyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (TCK), duble yolları yapan firmaların yaptığı yolları kontrol etme yetkisi kaldırıldı.

Karayolları yönetimine artık kontrollük için ek bütçe de verilmeyecek. Bu sayede bütçe giderlerinde tasarruf olacağı hesaplanıyor ancak firmalara yaptırılan yolların kontrolünün yine bu yolları yapan firmalara bırakılmasından endişe ediliyor.

Duble yolların bakımı sıkıntıda Cumhurbaşkanlığı, bölünmüş yolların yapımını düzenleyen genelgeyi değiştirdi.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeyle, genelgenin 2’nci maddesinin 2’nci fıkrası yürürlükten kaldırıldı.

2008 yılında yürürlüğe giren genelgenin söz konusu 2’nci maddesinin ilk fıkrası, duble yol olarak bilinen bölünmüş yolların yapımı ve iyileştirme çalışmalarının öncelikli olarak kamu kurumlarına ait iş makineleri, malzeme, ekipman ve personeli eliyle gerçekleştirilmesini, kamu eliyle gerçekleştirilmesi mümkün olmayan işlerin ise kısmen veya tamamen özel firmalara ihale edilmek suretiyle yaptırılmasını emrediyor.

Dolayısıyla duble yolların aslında özel firmalar tarafından değil, öncelikle TCK tarafından yapılması gerekiyordu.

Ciddi aksamalar yaşanabilir

Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre, bugüne kadar yaklaşık 19 bin kilometre duble yol yapılırken 2023 yılına kadar yaklaşık 5.7 bin kilometre daha bölünmüş yol yapılacak.

Bu dönemde milyarlarca lira harcanarak mevcut duble yolların da bakım ve onarımı gerçekleştirilecek.

TCK’dan alınan duble yolların kontrol yetkisinin başka bir kamu kurumuna verilmemesi halinde hem yeni yapılacak yolların hem de mevcut duble yol ağının bakım ve onarım işlerinin denetiminde ciddi aksamalar yaşanmasından endişe ediliyor.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.