DOLAR 34,0955 0.19%
EURO 38,0826 0.01%
ALTIN 2.833,880,19
BIST 9.975,612,06%
BITCOIN 21413684,35%
Düzce
23°

KAPALI

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

475 okunma

Akçakoca’nın 2. Mavi Bayrağı Gururla Göndere Çekildi

ABONE OL
07/07/2017 17:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın Çuhallı plajının Mavi Bayrak almaya hak kazanmasının ardından bu gün tören bir düzenlenerek “Mavi Bayrak” göndere çekildi.

Plajda düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk ev sahipliği yaptı. Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Ankara’da görüşmeler yaptığından törene katılamazken, törende belediyeyi başkan yardımcıları Suat Madenci ve Ali Direk temsil etti.

 

Akçakoca’dan çok sayıda protokol mensubu törende hazır bulunurken, Düzce’den de törene katılan  protokol mensupları,  Akçakoca’nın Mavi Bayrak gururuna ortak oldular.

Programın sunuculuğunu Akçakoca belediyesi basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Mine Alpan yaptı.

Alpan’ın yaptığı hoşgeldiniz konuşmasının ardından, bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından plajda serinleyen vatandaşların da eşlik ettikleri İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu.

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından Akçakoca’nın Çuhallı Plajına Mavi Bayrak verilmesinin ardından düzenlenen törende konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Direk, , 1996 yılından itibaren Kale plajının Mavi Bayrağa hak kazandığını,  bu gün de ikinci Mavi Bayrağın Cuhallı plajına çekildiğini ifade ederek, hep beraber bunun gururunu yaşadığımızı söyledi.

 

Bu bayrağı almak için 3 yıl boyunca çalıştıklarını belirten Direk, “Dünya’da tüm uluslar tarafından kabul edilen Mavi Bayrak kriterlerine haiz olduğumuzu tescil Eden Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’na teşekkür ediyorum. 2014 yılında ikinci Mavi Bayrak almak için vatandaşlarıma söz vermiştik. 3 yıllık çalışmanın sonunda bu yıl birinci mavi bayrağa koruyarak ikinciyi almaya hak kazandık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Konuşmanın ardından Protokol mensuplarının hep beraber altında verdikleri gurur pozu eşliğinde Akçakoca’nın 2. Maviş Bayrağı göndere çekildi.

 

Göndere çekilen Mavi Bayrak seremonisi sonrasında Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk ve protokol üyeleri, plajı gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

Tören sonrasında ise, davetli konuklara ve vatandaşlara soğuk içecekler ve tatlı çeşitleri ikram edildi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ