DOLAR 32,5703 0.08%
EURO 35,0284 0.44%
ALTIN 2.421,74-0,04
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2093545-3,45%
Düzce
26°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

AKÇAKOCALI İŞ İNSANI ALİ UZUN ÖNEMLİ ZİYARETLERDE BULUNDU
2066 okunma

AKÇAKOCALI İŞ İNSANI ALİ UZUN ÖNEMLİ ZİYARETLERDE BULUNDU

ABONE OL
15/11/2022 15:51
AKÇAKOCALI İŞ İNSANI ALİ UZUN ÖNEMLİ ZİYARETLERDE BULUNDU
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomi Bakanlığı, Ur-Ge projesi kapsamında Türkiye tohumcularını Özbekistan ve Kazakistan‘a götürdü. Heyette, Türkiye’nin tohum sektöründeki öncü firması A-Z Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı, Akçakocalı iş insanı Ali Uzun da yer aldı.

Türkiye’nin tohum sektörünün önde gelen A-Z Tohum Firmasının sahibi, AKçakocalı iş insanı Ali Uzun ata topraklarında… Özbekistan ve Kazakistan‘da Türkiye Tohum Üreticileri ve Sanayicileri Alt Birliği (TSÜAB) ile iki ülke Tarım Bakanlığı yetkilileri arasında tarım alanında işbirliği protokolleri imzalandı.

İki ülke tarım firmaları yetkilileri ile Türkiye heyetindeki iş adamları arasında ikili görüşmeler ve iş bağlantıları yapılarak, yapılacak yatırım fırsatları ve pazarlama imkânları konuları değerlendirildi.

Öte yandan heyet, Kazakistan‘ın Türkistan Eyaletinde Hoca Ahmet Yesevi türbesi ve Üniversitesi ziyaret etti.
Heyette bulunan Akçakocalı iş insanı Ali Uzun ayrıca, Türkistan’da bulunan Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesi Rektörlüğü’nde, Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Mühittin Şimşek, Üniversite Rektörü Cengiz Tomar ve Genel Sekreter Düzceli Ahmet Şevki Zengin ’i ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk Cumhuriyetleri liderler toplantısı öncesine denk gelen gezide, Türkiye tohumcularının ata yurduna yapmış olduğu bu ziyaretler, Türk Devletleri Teşkilatı yapılanmasının tarım ve tohum politikalarının temelini oluşturacak ilk adım oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.