DOLAR 32,4983 0.15%
EURO 34,7770 0.13%
ALTIN 2.487,781,05
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20701334,62%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Ak Parti Grubu, Belediye Meclisinde kabul edilen imar kararına karşı resmi itirazda bulundu
1648 okunma

Ak Parti Grubu, Belediye Meclisinde kabul edilen imar kararına karşı resmi itirazda bulundu

ABONE OL
14/11/2022 13:29
Ak Parti Grubu, Belediye Meclisinde kabul edilen imar kararına karşı resmi itirazda bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Meclisi’nin Kasım ayı oturumunda ele alınan gündem maddelerinden birine karşı oy kullanan Ak Parti meclis grubu, kendi oylarına rağmen oy çokluğuyla geçen bir imar maddesine karşı bugün İmar Müdürlüğüne resmi itirazlarını yaptılar.

Sapak bölgesinde yapılan bir imar değişikliği önerisi, Ak Partili meclis üyelerinin hayır yönünde oy kullanmalarına rağmen diğer meclis üyelerinin evet oylarıyla kabul edilmişti. Düzce’den yayın yapan bir yerel TV kanalı tarafından ‘yeni bir rant alanı oluşturuluyor’ iddiasıyla haberleştirilen söz konusu düzenlemeyle ilgili olarak bugün de AkParti Meclis grubu üyeleri, Belediye’nin İmar Müdürlüğü’ne yazılı itirazlarını yaptılar.

Alınan karara yönelik eleştirilerin yer aldığı itiraz dilekçelerini İmar Müdürlüğü’ne teslim eden Ak Partili üyeler, ‘yanlış’ olarak değerlendirdikleri bu imar düzenlemesinden vazgeçilmesini talep ettiler.

İşte Ak Parti Meclis grubu tarafından yapılan açıklama ve sunulan dilekçelerin ayrıntıları:

”Akçakoca Belediyesi kasım ayı meclis oturumunda 10 kabul 4 red verdiğimiz Ak Parti grubu olarak, mevzuata aykırı şekilde Başkanlık oluru ile Sapak bölgesinde ve Beyhanlı sapağında yapılan 3 adet imar tadilatına Meclis üyelerimiz tarafından itiraz edildi.

Söz konusu imar tadilatları ile (DAP) değer artış payları hiçe sayılarak, ayrıca tadilata konu alanlardaki diğer vatandaşlarımızı mağdur edecek şekilde oldu bittiye getirilmek istenmiştir.

Söz konusu 3 adet imar tadilatına bugün saat 10.30 itiraz itibarı ile Ak Parti yerel yönetimler başkanımız Burhan İşleyen ve Meclis üyelerimiz biraraya gelerek Belediye şehircilik ve imar müdürlüğü ne verdiler.

Yapılan itirazın dikkate alınarak yanlıştan dönülmesini temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz …

Ak Parti Belediye Meclis üyeleri ve yerel yönetimler başkanı.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.