DOLAR 32,3807 0.19%
EURO 35,0661 -0.1%
ALTIN 2.324,970,25
BIST 9.142,400,69%
BITCOIN 2265056-1,72%
Düzce
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

AKÇAKOCA‘DA VALİLİK TEDBİR ALACAK
3814 okunma

AKÇAKOCA‘DA VALİLİK TEDBİR ALACAK

ABONE OL
27/07/2022 11:09
AKÇAKOCA‘DA VALİLİK TEDBİR ALACAK
2

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri bakanlığı son dönemde artan boğulma vakalarına karşı “Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesine Yönelik Alınacak Tedbirler” konulu genelgeyi valiliklere gönderdi. Kısa süre önce Akçakoca ve diğer sahil illerde yaşanılan boğulmalara karşı önlemler alındığını duyurdu.

Geçmiş haftalarda Akçakoca ‘da bir günde 3 boğulma vakası yaşanıp, vakaların ardı arkası kesilmeden devam etmesinin üzerine İçleri Bakanlığı tedbirlerini açıkladı.
Bakanlık tarafından Düzce ‘ye de gönderilen uyarı genelgesinde sağlık, güvenlik ve sosyal donatılar açısından yeterli görülen, can güvenliği riski taşımayan deniz, göl, gölet gibi yüzülebilir yerler mart ayının sonuna kadar Valilik tarafından belirlenerek kamuoyuna duyurulması gerektiği belirtildi. Belirlenen alanlar dışında suya girilmesine izin verilmeyecek.

Akçakoca’da boğulma vakaların artmamasına sebep olan çeken akıntının olduğu yerlere uyarı levhaları yerleştirilecek ve baraj, gölet, sel kapanı gibi yerler insan geçişini engellemek amacıyla tellerle kapatılacak.

Bakanlık tarafından belirlenen yüzme alanlarının maksimum 200 metreye kadar olacağı açıklandı. Belirlenen alanlara motorlu ve motorsuz deniz aracının girmesi ve bu alanlarda yarış, gösteri ya da benzer herhangi bir aktivite yapılması yasaklanacak.

Öte yandan sahilde devriye/denetim görevi yapan kolluk/belediye personellerine ilk yardım ve kurtarma eğitimi verilecek. Yüzme alanlarındaki yoğunluk ve risk durumuna göre ilgili işletme tarafından Türkiye Sualtı Sporları Federasyonundan belgeli cankurtaran görevlendirilecek. Denize girilen yerlerde her türlü su ürünleri avcılığı yasaklanacak.

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.