DOLAR 32,6020 0.39%
EURO 34,8134 0.21%
ALTIN 2.498,590,58
BIST 9.453,65-0,74%
BITCOIN 21170936,81%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

MELEN BARAJI İNŞAATI BİR BAŞKA BAHARA KALDI
2327 okunma

MELEN BARAJI İNŞAATI BİR BAŞKA BAHARA KALDI

ABONE OL
18/07/2022 18:43
MELEN BARAJI İNŞAATI BİR BAŞKA BAHARA KALDI
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Sakarya’nın Kocaali ilçesi Ortaköy bölgesinde İstanbul’un artan su ihtiyacını karşılamak için inşasına başlanan Melen Barajı, “ödenek ve hak edişler karşılanmadığı İçin” yüklenici firma tarafında tek taraflı olarak iptal edildi.  

Edinilen bilgilere göre müteahhitlik hizmeti veren özel firma uzun süredir devletten ödenek alamama sorunu yaşıyordu.  

 İlgili firmanın, Melen Baraj inşaat sahasındaki makine parkını ve personelini tahliye etmeye başladığı, ilk iş olarak makine parkını sökerek merkez depolarına taşımaya başladığı öğrenildi.  

ÖDENEK YOKLUĞU HER ŞEYİ KİLİTLİYOR.  

Edilinen bilgiye göre, uzun süredir ödenek sorunu yaşayan firmanın hükümet nezdinde konuya çözüm bulma gayretleri de sonuçsuz kalınca, şirket, çareyi işi bırakmakta buldu. 

DSİ’de ödenek sorunu  olduğu için hak ediş ve ödenek sorununa çözüm bulunmayan şirket işi bırakma yoluna gitti.  

Bilindiği üzere Melen Barajı’da ilk gövde inşaası bitiminden sonra ana gövdede çatlak oluşmuştu. Bunun üzerine DSİ yeni bir ihale yaparak gövdenin güçlendirilmesi için çalışma başlatmıştı.  

Melen Barajı’nın akîbeti ise ihaleyi alan firmanın ödenek yokluğu nedeniyle işi bırakması sonucunda belirsizliğini koruyor. 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.