DOLAR 32,5156 -0.09%
EURO 34,9696 0.35%
ALTIN 2.435,520,52
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2085357-0,50%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

873 okunma

Akçakoca CHP’den İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı görkemli eylem

ABONE OL
30/03/2021 15:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Akçakoca ilçe örgütü ve ilçe kadın kolu yönetimi tarafından gerçekleştirilen ortak bir etkinlikle, İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı Cumhuriyet meydanında coşkulu bir eylem yaptı. Etkinlikte konuşan CHP ilçe başkanı Tuğrul Abanoz şu ifadeleri kullandı:

”Salgının olduğu bir dönemde açıklama yapıyoruz. Akçakoca meydan lebalep dolu. Ne güzel. Bilindiği üzere bugün burada toplanmamızın nedeni birilerinin kendi başlarına aldıkları, kaldırdıkları Kararlar. İstanbul sözleşmesi Türkiye büyük millet meclisinin iradesi hiçe sayılarak bir kişinin imzası ile kaldırıldı. Maalesef, Kadının yok sayıldığı güvencesinin kalmadığı bir ülke konumuna geldik. Bu karar ile kadınlar hepten korumasız kaldı.

Türkiye cumhuriyeti ibaresi, andımız,(MHP) nin heryerde okutacağı namus sözü verdiği andımız varya o ANDIMIZ gibi.bizi dinlemiyordu bizde görevden aldık dedikleri merkez bankası müdürü gibi(aranızda merkez bankası müdürü olmayan varmı, acele etmeyin bu gidişle sizde olursunuz) anayasayı da gündemde tutmaya çalışıyorlar ve İstanbul sözleşmesi. Onlar gece 2 de sözleşmeyi fesh ediyorlar sabahı bakıyorsun ilçe teşkilatı ve yönetimi kadınlarda dahil olmak üzere” reis duruma el koydu sözleşmeyi fesh etti” diye sosyal medya hesaplarında çok güzel şeyler yapılmış gibi paylaşıyorlar. Çok gariptir ki AKP li ve MHP li kadınlarımızda buna like atmış beğeni yapmış. Gülsekmi ağlasakmı bilemedik. Allah akıl fikir versin ne diyelim.

Şimdi,, İSTANBUL SÖZLEŞMESİ NEDEN KORUR.

Fiziksel, cinsel, ekonomik, psikolojik her türlü şiddetten korur. Çocuk yaşta erken ve zorla evlendirilmekten, çocukları şiddet dolu evde büyümekten, kültür, töre, din, gelenek öne sürülerek işlenen kadın ve nefret cinayetlerinden korur.

KİMİ KORUR

Şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi olan kadınları, ev içi şiddete maruz kalan çocukları, yaşlıları, engellileri yani herkesi korur.
Kadınlar, kız çocukları için toplumumuzu aynı noktada olmaya davet ediyoruz. kadınlara yönelik şiddetin insan hakları ihlali olduğunu bilin.

KADINA ŞİDDET SUÇTUR, ORTAK OLMAYIN, TÜM BU OLANLARA SESSİZ KALMAYIN.
ERKEKLER SİZLERE Sesleniyorum, SİZLERE
Kadını sevecek koruyup kollayacaksın. Onun, sana emanet edildiğini bileceksin. Hayat müşterek diyorsak eğer öyle de davranacaksın. Kadın erkek ayrımı yapmayacak toplumda eşit haklara sahip olduğunu bileceksin. Bileceksin ki o küçücük elleri ile sana kocaman hayatlar sunduğunu.
Kadına çiçek muamelesi yapacaksın, unutmayacaksın cam gibi kırılgan olduğunu. Kadın dediğin senin anan, senin bacın, senin evladın.

SİZLER, SİZLERE SESLENİYORUM, gece yarısı alınan, anayasaya uygun olmayan bu kararı sosyal medya hesaplarında kendi sayfalarında paylaşma yarışına giren sizlere sesleniyorum. Bu kararı paylaşırken eşleriniz gerçekten bunun hesabını sormadı mı? Ya kızlarınız, ya da yanınızdaki hanımefendiler. Kınamadılarsa eğer celladına aşık olan bir millet olmuşuz ne yazık ki. Sizlerin bu tavrından bu utanmaz hallerinizden cumhuriyetin çağdaş ilerici kadınları, annelerimiz, anneleriniz, kardeşlerimiz ve eşleriniz hiç memnun değil bilesiniz.

KEŞKE ANDIMIZ KALDIRILIRKENDE paylaşsaydınız, ANDIMIZI neden paylaşmadınız. Ey MHP sana soruyorum ANDIMIZIN sözde bekçileri. Her yerde okutacaktınız ya. TC ibaresini her yere koyacaktınız ya. Namus ve şeref sözü vermiştiniz ne oldu. Ne oldu.
Memleketin esnafını, işçisini, çiftçisini, memurunu, emekli sini, öğretmenini, öğrencisini, avukatını, askerini, polisini karşınıza aldığınız gibi çağdaş ama savunmasız bıraktığınız Türk Kadınını da karşınıza aldınız.

KADINLARIMIZ, ARTIK YETMEZMİ ALLAHIN HER GÜNÜ KATLEDİLİYORSUNUZ, susmanız için kadınların hepsinin ölmesi mi GEREKİYOR. SİZ KADINLAR EZBERLERİ BOZACAKSINIZ
Aziz Nesinin bir sözü var o sözünü size hatırlatayım “insan yalnızca söylediklerinden değil, sustuklarından da sorumludur. SUSMAYIN, TÜM BU HAKSIZLIKLARIN KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR.
İstanbul da bir ablama soruyor spiker İstanbul sözleşmesinin FESHİNİ, diyor ki” isabetli bir karar, hem de çok doğru bir karar “içeriğini biliyor musunuz diyor spiker, “içeriğini bilmiyorum ama çok doğru bir karar” diyor.
Bilgisi yok fikri var yazık bilmiyor ki bu karar ilmeği boğazına geçiriyor. Yurdum İNSANI işte.
SİZLERDE BUNUN NE OLDUĞUNU BİLMİYORSUNUZ, MERAK EDİP BİR KERE BİLE OKUMADINIZ, OKUDUYSANIZ ANLAMAMIŞSINIZ BELLİ, ANLASAYDINIZ UTANIRDINIZ, UTANIRDINIZ.
DURUN BEN SİZE SÖYLEYEYİM.
Sizin yırtıp attığınız yok saydığınız İstanbul sözleşmesi kısaca amacı, kadınları her türlü şiddetten korumak kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önlemek, yargıya taşımak ve ortadan kaldırmak. Öğrenin, öğrenin….

Unutmadan söylemeden geçemeyeceğim. Derlerse ki Pandemi, şu, bu kapatın lokantaları, restoranları, Kafeleri, kahvehaneleri, çay ocaklarını, DÜKKÂNLARI. SEVGİLİ ESNAF KARDEŞİM, ABİLERİM, ABLALARIM, BUNLAR PEYGAMBERLERİN ACI DOLU HAYATLARINI ANLATIYORLAR AMA YAŞAM TARZLARI FİRAVUN GİBİ.
DAHA NE KADAR MUSA GİBİ KONUŞUP FİRAVUN GİBİ YAŞAMALARINA MÜSADE EDECEĞİZ.
DEDİĞİMİZİ YAPIN YAPTIĞIMIZI YAPMAYIN HADİ ORDAN.
Yine sizlerin haklarını biz, buradakiler savunuyor…

BİZ CUMHURİYET HALK PARTİLİLER

ırkçı olmadık yurtsever olduk, Kindar olmadık hümanist olduk, kişisel çıkar peşinde hiç koşmadık toplumcu, halkçı, ulusalcı olduk. Paranın esiri olmadık egemenlere boyun eğmedik insana emeğe ve doğaya değer verdik, sahip çıktık. Haksızlığa, yoksulluğa, yoksuzluğa sömürüye karşı çıktık, adaleti eşitliği savunduk. kavgayı savaşı değil, yurtta ve Dünyada Barışı savunduk. Geçmişimize ihanet etmedik sahip çıktık geleceği aydınlık kılmak için çalıştık doğmalara değil akla ve bilime inandık Cumhuriyetçi ve devrimci olduk. Bizler 6.filoyu kıble sayıp secde edenlerin, keşke yunan galip gelseydi diyen fesli kadire hasta yatağında geçmiş olsuna gidenlerin değil .İzmir’e çıkan yunan ordusuna ilk kurşunu atan Hasan tahsinlerin, kurtuluş mücadelesinde Çanakkale’de, conk bayırında, Anafartalar’da, Sakarya’da göğüs göğüsse çarpışan Kuvayı milliyecilerin torunu, idama giderken yaşasın Türkiye, kahrolsun emperyalizm, yaşasın işçiler köylüler diye haykıran deniz gezmişlerin, mahir çayanların kardeşleriyiz.
Mememleketimin temel taşlarını yerinden oynatmayın.

SİZLER tek bayrak, tek millet, tek devlet derken bizler ona TÜRK BAYRAĞI, TÜRK MİLLETİ, TÜRK DEVLETİ DİYORUZ. AYARLARIMIZLA OYNAMAYIN.
ŞİMDİ ADALETİN KUVVETLİ, KUVVETLİLERİNDE ADALETLİ OLMA ZAMANI.
EY KAHRAMAN TÜRK KADINI, SEN YERDE SÜRÜKLENMEYE DEĞİL OMUZLAR ÜZERİNDE GÖKLERE YÜKSELMEYE LAYIKSIN
5 ARALIK 1934 tarihinde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanıyan Mustafa Kemal Atatürkü saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

BİZİM İÇİN KADINLAR SEMBOLİK DEĞİL BAŞTACIDIR.

ŞİMDİ Tüm bu olumsuzluklara İNAT SİZLERİ, ANDIMIZI okumaya davet ediyorum Andımıza ucube, modası geçmiş diyenlere inat.
Türküm, doğruyum, çalışkanım
İlkem: küçüklerimi korumak, büyükleri mi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.
Ülküm: yükselmek ileri gitmektir.
EY büyük Atatürk
Açtığın yolda gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun
Ne mutlu Türküm diyene


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.