DOLAR 32,5192 0.29%
EURO 34,6184 0.28%
ALTIN 2.499,990,69
BIST 9.548,09-1,36%
BITCOIN 20466270,81%
Düzce
29°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ahmet Kaya, kendisini izleyenlerin takdirini kazandı… CHP’nin geleceğinde mutlaka görev almalı
  • Akçakoca Gazetesi
  • SİYASET
  • Ahmet Kaya, kendisini izleyenlerin takdirini kazandı… CHP’nin geleceğinde mutlaka görev almalı
4061 okunma

Ahmet Kaya, kendisini izleyenlerin takdirini kazandı… CHP’nin geleceğinde mutlaka görev almalı

ABONE OL
31/07/2021 18:28
Ahmet Kaya, kendisini izleyenlerin takdirini kazandı… CHP’nin geleceğinde mutlaka görev almalı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca açık hava reklamcılığı sektörünün önde gelen ismi Melek Reklam firmasının sahibi Ahmet Kaya, dün akşam konuğu olduğu Akçakoca Web TV.’deki Gündemin İçinden programında yaptığı açıklamalarla izleyenlerden tam not aldı.

CHP’nin son ilçe kongresinde rakibi Tuğrul Abanoz’a 4 oy farkla yenilerek ilçe başkanlığını kaybeden Ahmet Kaya, bu süre zarfında yürüttüğü çalışmalarla daha birikimli ve donanımlı bir hâle geldi. Seçim sonrasında partisinin 106 delegesini her bayram mutlaka ziyaret edip kendileriyle istişare yapan Kaya, epeyce yol kat ettiğini göstermesinin yanı sıra, Ocak ayında yapılacak olan ilçe kongresinde de ilçe başkanlığına çok yakın olduğunu gösterdi.

1,5 yıl öncesinin Ahmet Kaya’sı değil

İlçe başkanlığını kıl payı kaçıran Ahmet Kaya, kongre sonrasında partililerle kurduğu derin ilişkiler ve aldığı çeşitli sorumluluklar ile beklenenden daha donanımlı hale geldi.

Politik derinliğine akıcı bir üslup ve hazır cevaplığı da eklenince, Ahmet Kaya’nın önümüzdeki dönemde gerek CHP içinde gerekse genel siyaset arenasında adından çok söz ettireceği bugünden görülüyor.

Soruna değil çözüme ortak olma siyasetinden yana

Ahmet Kaya’nın TV. programında yaptığı açıklamalar, siyasi çekişmeler ve küçük kazanımlar için var olan sorunları derinleştiren bir tarzda siyaset yapmak yerine, hizmete odaklanmış,  iş birliğine açık ve halkın yararını öne alan bir siyaset tarzıyla hareket edeceğini gösteriyor.

Akçakoca için yapılması gereken şeylerin muhalefette olunsa bile yapılması gerektiğini belirten Kaya, CHP’nin ana muhalefet partisi olarak etki gücünün çok fazla olduğunu, bunu kullanma noktasında yerel yöneticilerin basiretsiz kaldıklarını ifade etti.

Partisinin ilçe başkanının yanlışına yanlış diyor

Ahmet Kaya’nın eleştirilerinin bir hedefinde ise CHP ilçe başkanı Tuğrul Abanoz vardı. Abanoz’un yerel yöneticilerle ve diğer siyasi parti ilçe başkanlarıyla bir diyalog geliştirememiş olmasını ilçeye yapılmış bir haksızlık olarak gören Ahmet Kaya, CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının bu kadar fazla olduğu şu koşullarda Abanoz’un ilçeye katkı verecek, hizmet ve imkan kazandıracak girişimler yapamamış olmasını da siyasi yetersizlik olarak gören açıklamalar yaptı.

Kongrede ipi göğüslemeye en yakın isim 

Ahmet Kaya’nın yaptığı açıklamalar, popülizmden uzak, günü kurtarma girişimleriyle sınırlı olmayan ve siyasi olgunluğa sahip bir profil ortaya çıkartırken, Kaya’nın gerek delegeler ve parti tabanı ile kurduğu yakın ilişkiler, gerek maddi ve manevi her durumda partisinin yanında yer alan sadakati ve gerekse de politik derinlik, donanım, üslup ve ifade etme noktasında kendisini sürekli geliştiren çizgisi, ilçe başkanlığı konusunda kendisini oldukça avantajlı konuma sokuyor.

Ayrıştırıcı ve ötekileştirici dil kullanmaktan imtina eden Ahmet Kaya, kapsayıcı ve kucaklayıcı diliyle sadece CHP üye ve delegelerinin değil CHP dışından seçmenlerin de bu parti ile yollarını kesiştirecek bir siyasi figür olarak dikkatleri üzeine çekiyor.

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.