DOLAR 32,5846 0.29%
EURO 35,0170 0.11%
ALTIN 2.456,030,83
BIST 9.756,210,41%
BITCOIN 20955280,51%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ağaç işleme ustası, Eko-Sistem Fuarı’nda Akçakoca’yı gururla temsil etti
2419 okunma

Ağaç işleme ustası, Eko-Sistem Fuarı’nda Akçakoca’yı gururla temsil etti

ABONE OL
15/11/2022 15:00
Ağaç işleme ustası, Eko-Sistem Fuarı’nda Akçakoca’yı gururla temsil etti
1

BEĞENDİM

ABONE OL

11 -12 -13 Kasım 2022 tarihinde Ankara ATO Congresium Fuar Merkezi’nde Orman Bakanlığı’nın düzenlediği Eko Sistem Zirvesi Fuarı’nda Akçakoca’dan sanatsal esintiler damga vurdu.

Ağaç işleme ustası Cumhur Günay, Akçakoca’nın atık ağaç malzemelerinden yaptığı sanatsal ürünleri Ankara’daki önemli fuarda sergilerken, ilgi çeken stant 3 gün boyunca konuşuldu.

Akçakoca Göktepe köyü muhtarı Adalet Sarı ile birlikte fuara davet edilen Akçakocalı sanatçı, eserleriyle çevre sorunlarına dikkat çekmek isterken, atık malzemelerden yaptığı sanatsal ürünlerle de geri dönüşüm faaliyetine olumlu bir örnek oluşturdu.

Anayasa Mahkemesi üyesi Recai Akyel ve Akçakoca Orman İşletmesi eski müdürü Zafer Ekinci’nin de kendilerini yalnız bırakmadığı sanatçı Günay’ın standı, Fuar günlerinin en dikkat çeken standı olmasının yanı sıra, Akçakoca’nın da tanıtımına önemli oranda katkı verdi.

3 gün süren Eko Sitem Fuarı’nda stant başında duran Akçakoca’nın Göktepe köyü muhtarı Adalet Sarı da duygularını şu sözlerle ifade etti;

”Batı Karadeniz’in İncisi Akçakoca’mızı tanıtmak, ormanlarımızda vasfını yitirmiş, odun niteliğini taşımayan bu tür ağaç parçaları, bölgemizde oluşan aşırı yağışlar sonucu derelerimizin denizle buluştuğu bölgelere gelmektedir. Bölge halkı bu ağaç parçalarını odun olarak almaya tenezül dahi etmediğinden, otantik ağaç işleme ustası sanatcımız Cumhur Günay tarafından bu ağaç parçaları sahillerden toplanıyor. Toplanan bu atık malzemeler duyarlı sanatçımızın kirada oturduğu evinin kömürlüğünde, kısıtlı imkanlarla açtığı küçük atölyesinde birer sanat eserine dönüşüyor. Göz nuru, el emeği ve sabır ile işlenerek sanat eserlerine dönüştürülen ağaç parçaları eko sistemin dönüşümüne ve sanat dünyasına katkı sağlıyor. Sanatçı ustamız Cumhur Günay ile beraber Ankara ATO Congressium Fuar Merkezi’nde bize tahsiz edilen stanttda sanat objelerimizi sergilemek, Akçakoca’mızı tanıtmak üzere bulunduk. Standa ilgi oldukça yüksekti ve 3 gün boyunca Akçakoca’nın tanıtımına da büyük hizmet etti.”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhur Günay, “Fuarın en ilgi gören standı ile Düzcemi ve Akçakocamız’ı tanıtmakta büyük bir onur duymaktayım. Bana destek veren Akçakoca Orman İşletme Müdürümüz Levent Kartal’a canı gönülden teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.