DOLAR 32,3800 0.16%
EURO 35,0244 -0.21%
ALTIN 2.331,540,52
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22964652,39%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Abanoz’un ucuz siyasetine malzeme yapmaya çalıştığı başkanlar oyuna gelmedi
5277 okunma

Abanoz’un ucuz siyasetine malzeme yapmaya çalıştığı başkanlar oyuna gelmedi

ABONE OL
26/09/2021 09:25
Abanoz’un ucuz siyasetine malzeme yapmaya çalıştığı başkanlar oyuna gelmedi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP ilçe başkanı Tuğrul Abanoz’un akıl dışı siyaset tarzı toplumda karşılık bulamayınca,  kendisine yönelik hem parti içinden hem de kamuoyu nezdindeki tepkiler nedeniyle rasyonel siyaset yapmak yerine ucuz şovlara yönelerek zevahiri kurtarmaya çalışıyor.

Tuğrul Abanoz’un sosyal demokrat bir gelenekten gelmiyor olması, siyaset tarzında ve kullandığı politik dilde daha çok merkez sağ siyasetin etkisinde kaldığı, CHP içinde uzun zamandır siyaset yapan birçok ismin eleştirdiği konunun başında geliyordu. İlçe başkanı olmasından bu yana bu yanını geliştirmesi beklenen Abanoz, sosyal demokrat çizgiye bırakın yakınlaşmayı, giderek sokak jargonunu daha çok kullanan bir kabadayı görüntüsüne büründü.

Kendisini eleştiren gazetecinin evini basmaktan geri durmayan Abanoz, belediyeyi ve hükümeti eleştirmek adına Akçakoca’ya kazandırılmaya çalışılan tüm projelere karşı durdu.

Akçakoca’ya yatırım yapmak isteyen yatırımcılara karşı hasmane bir tutumla karşı duran, yer yer sokak eylemleriyle protesto eden, kimi durumda da mahkeme kanalıyla bu yatırımların ilçeye gelmesinin önünü kesen isimlerin başında yer aldı Abanoz.

30 kişinin istihdam edildiği beton üretim tesisini mahkemeye taşıyanların başında yer alan Abanoz, yüzlerce gencin istihdam edileceği OSB’ye de karşı durdu. Sırf belediyeye muhalefet olsun diye Akçakoca’da her kesimin üzerinde mutabık kaldığı, turizmin olmazsa olmazı aquapark projesine bile karşı çıktı.

Abanoz, sözlerinin kamuoyunda bir karşılığının olmadığını görünce provakatif eylem planlarını harekete geçirdi. Örneğin yaz ayllarında nüfusu 100 binleri aşan Akçakoca’da dolu çöp konteynerlerinin yanında fotoğraf çektirerek belediyenin çalışmadığı imajını yaymaya çalıştı fakat çöp toplama saatlerinden 15 dakika önce fotoğraf çektirip karalama haber yaptırdığını anlayan belediye başkanı Okan Yanmaz, onun bu sahtekarca tutumunu yerden yere vurdu.

Abanoz’un kirli siyaset tarzına kurban etmeye çalıştığı son isimler ise alanında başarılı işler yapmalarıyla bilinen başkanlar oldu.

Akçakoca’da yasal izinlerini alarak üretim tesisi kuran ve yanında Akçakocalıların çoğuunlukta olduğu 20 kişiyi çalıştıran demir tozu üretim tesisini hedefine koyan Abanoz, diğer tüm yatırımcılar gibi bu firmanın da ilçeden kovulması için düğmeye bastı.

Aylardır faaliyet yürüten demir tozu geri kazanım tesisinin Akçakoca’dan gitmesi için kulis faaliyetine başlayan Abanoz, tesis sahibini tehdit edip para isteyen sözde basın mensubu ile kol kola girerek taraftar toplamaya çalıştı.

Akçakoca’da devletten yasal izinlerini alarak üretim yapmak isteyenleri kovmak isteyen Abanoz’a ilçe halkı sırt çevirdi. Tüm çağrılarına rağmen Akçakoca’nın sağduyulu isimleri bu planın bir parçası olmak istemeyince Abanoz, kendisiyle kol kola hareket eden yandaş medya organı aracılığıyla yalan haber üretmeye başladı.

Abanoz’un harekete geçirdiği kişiler Alaplı yolu üzerinde bir basın açıklamasıyla konuyu anlattılar fakat Abanoz’un yaptırdığı haberde Akçakoca belediye başkanı Okan Yanmaz, Ak parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu ve Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nazım Pazvant’ın kendilerini desteklediği yönünde yalanlar servis edildi.

Oysa ki başkan Yanmaz, devletin ilgili birimlerinden yasal izinlerini almış üretici firmaların Akçakoca’ya gelmesine bırakın karşı olmayı, bu firmaların ilçeye gelip istihdam yaratmaları için davet eden bir yöneticiydi.

Ayrıca başkan Yanmaz, sözü edilen demir tozu geri kazanım tesisinden çıkan toprağı, topraksız park projelerinde kullanarak alt yapı maliyetlerini de düşürmüştü. Başkan Yanmaz’ın iznini ve rızasını almadan kendisini desteklediği yalanını ileri sürdüren Abanoz’un yaptığı bu film kendisini tanıyanları şaşırtmadı tabii ki.

Abanoz’un kirli siyasetine alet etmek istediği bir diğer isim Ak Parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu oldu. Sarıoğlu’nu da kendisini destekliyormuş gibi haber yaptıran Abanoz’a başkan Sarıoğlu’ndan tepki gecikmedi.

İlçe Başkanı Sarıoğlu, söz konusu süreci yakından takip ettiklerini, ilgili resmi kurumları arayarak firmanın durumunu sorduklarında yasalara aykırı herhangi bir durumun olmadığı yanıtını aldıklarını söyledi.

Devletten yasal izinlerini almış firmalara bırakın karşı olmayı destek verdiklerini belirten Sarıoğlu, kendisine sorulmadan isminin Abanoz eylemlerinin destekçisi olarak lanse edilmesini kınadığını ifade etti.

Ucuz şovların kahramanı Tuğrul Abanoz’un kendi menfaatleri için kullanmaya çalıştığı bir diğer başkan olan ATSO başkanı Mehmet Nazım Pazvant da oldukça tepkiliydi.

Sözkonusu firmanın kendi Oda’larının üyesi bir firma olduğunu belirten Pazvant, Akçakoca’ya İhtisas Demir Çelik Organize Sanayi Bölgesi kurmak için mücadele ettiklerini, iş ve istihdam olanaklarını Akçakoca’ya taşımak için sabah akşam çalıştıklarını, izinlerini alarak üretim yapan ve istihdam sağlayan fiemalara karşı olmak gibi durumlarının olamayacağını söyleyerek isminin izinsiz kullanılmasını eleştirdi.

Siyaseti halkın beklentileri üzerinden şekillendirmek yerine, ucuz şovları ve kirli oyunları kurgulayarak yapmayı tercih eden Tuğrul Abanoz’a tepkiler giderek artıyor. CHP içinde yer alan sosyal demokrat siyaset benimseyicileri de bu tür bir siyaset biçiminin partilerine zarar verdiğinin farkında ve bu hoşnutsuzluk giderek büyüyor.

Abanoz’un 3-5 yandaşına şirin gözükmek adına yaptığı eylemler ve kullandığı sözler, eğer bu gidişe dur denmezse ana muhalefet partisi olan CHP’nin yakın dönem hedeflerine de darbe vuracak.

Abanoz siyaset yapmıyor, şov yapıyor, bu şovları ilçe halkı çoktan anladı anlamasına da kendisine dur diyecek gerçek CHP’liler onun bu saçmalıklarına ne zamana kadar tahammül edecekler işte o bilinmiyor.

İşte Abanoz’un yaptırdığı o haber…

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.