DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22376822,75%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

03:58

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABANOZ BİR KEZ DAHA CHP İLÇE BAŞKANLIĞINI KAZANDI
1882 okunma

ABANOZ BİR KEZ DAHA CHP İLÇE BAŞKANLIĞINI KAZANDI

ABONE OL
13/08/2023 19:39
ABANOZ BİR KEZ DAHA CHP İLÇE BAŞKANLIĞINI KAZANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’nin ilçe kongreleri, bugün Akçakoca’da devam etti. İki ismin yarıştığı kongrede, mevcut başkan Tuğrul Abanoz, rakibi Hamdi Deniz’e fark attı. Seçimlerde, Abanoz ve Deniz’in konuşmaları ise kongreye damga vurdu. Hamdi Deniz’i işaret eden Abanoz, “2 tane arkadaşımız, bu 20 Haziran hareketini örgütlüyor” dedi. Deniz ise yaptığı konuşmada, “Burada ayrıştırıcı bir dil var” ifadelerini kullandı.

CHP’nin sonucu merakla beklenen Akçakoca İlçe Kongresi, bugün yapıldı. Mevcut İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz ve Hamdi Deniz’in aday olduğu kongreye, CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, CHP İl Başkanı Semih Cemşit, parti yöneticileri ve delegeler katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığı görevini yapan CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, yaptığı açılış konuşmasında, “Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerinden son partimizin almış olduğu karar nedeniyle, bugün Akçakoca ilçemizde kongremizi yapacağız. Patimizi bugünlere getiren, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Genel Başkanlarımıza ve ‘hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek’ diyen, rantçılara göz açtırmayan, 86 milyonu kucaklayan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, bayrağımızı yere düşürmeyen siz değerli partililerimize şükran borçluyuz. Kongremizin Düzce’ye, ülkemize ve Akçakoca’ya umut olması dileği ile seçilecek başkanımızı ve yönetimini şimdiden tebrik ediyorum” diye konuştu.

Abanoz: “Karşımızda 20 Haziran hareketi var”

Üstü kapalı rakibi Hamdi Deniz’i hedef alan Abanoz, kongreye tek liste ile gitmek istediklerini belirterek, “Şu anda karşınız da gördüğünüz bu insan sizler kadar solcu, sizler kadar CHP’li ve sizler kadar tutkulu. Bu insanlar 3 buçuk yıldan bugüne kadar sanki yarın seçim varmış gibi çalıştılar, emek verdiler. Faaliyet raporunu okuduk, solcu olmayan, partisine inanmayan, hizmet etmek için gelmeyen insanlar neden bu kadar yorulsun. Benim içimi acıtan bir şeyler var, madem kongredeyiz, bu bizim kongremiz, burada her şey konuşulacak. Demokraside seçimler olur, ama demokratik yollarla olur. Kara propagandalarla iktidarın yaptığı gibi algılarla yapılmaz. Şimdi bir hareket başlatılmış; adı 20 Haziran hareketi. 2 tane arkadaşımız, bu 20 Haziran hareketini örgütlüyor. Biz, tek liste ile bu kongreye gitmek istedik, çarşaf liste yapalım dedim. Ama bu arkadaşlar, Hamdi Başkan olursa olur dediler. Bizim emeklerimizi kimse hiçse saymasın. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz ve emeğe saygılıyız. Merak ettim 20 Haziran hareketi ile ilgili internetten araştırma yaptım. Bilerek ve isteyerek o ismin koyulduğunu ben biliyorum” şeklinde konuştu.

“Burada ayrıştırıcı bir dil var”

Mevcut Başkan Abanoz’u işaret ederek “Burada ayrıştırıcı bir dil var” diyen Deniz ise, “En son yine bu salonda, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısını yapmıştık. O toplantıda çıktım bu kürsüye ve bir konuşma yapmıştım. Bazen insanlar konuşurken, kelimelere yüklediği anlamlar beyninden geçtiği gibi değil de farklı şekilde farklı tarafa çekiyor. Ben orada, siz ne düşünürseniz düşünün, ben doğru bildiğim yolda yürüyeceğim derken, ’hiç kimse umurumda değil, ben yine kendi bildiğimi okuyacağım’ dediğim için bunlar alınmışlar. Bunu bana ifade ettiklerinde kendilerinden her zaman özür diledim. Neden aday olduğuma gelince, burada biz neden aday olduğumun gerçeğini yaşadık. Burada ayrıştırıcı bir dil var. Bizde bu ayrıştırıcı dilin önüne geçmek için ben aday oldum” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından geçilen kongrede delegeler sandık başına gitti. Yapılan seçimlerde 144 kullanılırken, Tuğrul Abanoz 86, Hamdi Deniz ise 56 oy aldı. İki oy ise geçersiz sayılırken, seçimlerin ardından yeniden başkanlığını ilan eden Abanoz, kongrede oy kullanan tüm delegelere teşekkür etti.

İki aday birlikte sahneye çıkarak birlik mesajı verirlerken, Hamdi Deniz, seçimi kazanan Tuğrul Abanoz’a dönerek, ‘seçim öncesi söz vermiştim. Abanoz kazanırsa alnından öpeceğim demiştim. Şimdi sözümü tutuyorum’ diyerek Abanozu’u alnından öptü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.