DOLAR 34,5467 0.18%
EURO 36,0147 -0.62%
ALTIN 3.005,411,48
BIST 9.549,891,94%
BITCOIN 34387261,72%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

06:23

İMSAK'A KALAN SÜRE

AKÇAKOCA TURİZM FARKINDALIK EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ
2992 okunma

AKÇAKOCA TURİZM FARKINDALIK EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ

ABONE OL
25/12/2021 10:49
AKÇAKOCA TURİZM FARKINDALIK EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın tanıtım konusundaki eksikliklerine değinerek doğru bir pazarlama süreci için yapılması gerekenlerden bahsetti

Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından Akçakoca’da turizm bilincinin ve sürdürülebilir turizm destinasyonu oluşturulması amacıyla Akçakoca’nın yerel turizm paydaşlarının da katılım sağladığı Turizmde Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi. Programa; Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muammer Mesci, Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hüsrev Çelik, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, Akçakoca Belediyesi’nden Hakan Öztaş, Akçakoca Turizm Derneği Başkanı Rıza Çakır, OturButur Genel Müdürü Ömer Özcan, Poyraz Otel İşletmecisi Ayhan Akın, Kaynaşlı Turizm Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile Düzce Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muammer Mesci, Akçakoca’da turizm paydaşları arasındaki etkileşimi arttırmayı amaçladıklarını ifade ederek turizm bilincinin geliştirilmesinin önemi ve gerekliliğini vurguladı.

“Turizmde algıyı doğru yönlendirmek önemli”

Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emrah Öztürk tarafından yüksekokulun tanıtımıyla devam eden eğitim programının ilk konuşmacısı Dr. Öğr. Üyesi Arif Güngör, “Turizm Bilincinin Oluşturulması” temalı bir sunum gerçekleştirdi. Turizmde öğrenme araçları, turizm algısı, genel turizm bilgileri ve önemli verileri katılımcılarla paylaşan Güngör, turizme yönelik algının ve algıyı doğru yönlendirmenin bölgelerde turizmin sürdürülebilirliği açısından önemini, Akçakoca’dan örneklerle ortaya koydu. Meslek kanunu eksikliği konusuna da değinen Dr. Öğr. Üyesi Arif Güngör, özellikle işletmelerin; bunu bir açık olarak görmemelerinin, turizmin çok boyutlu yapısına uygun eğitimlerden geçerek gerekli bilgi ve becerileri elde eden turizm mezunu kişilerle çalışmakta ısrar etmelerinin, kriz dönemlerinde yapıcı çözümlerin geliştirilmesi, uzun soluklu bir turizm ve kaynak yönetiminin elde edilebilmesi açısından önemini özellikle vurguladı.

Rekabetin yoğun olduğu turizm pazarında Akçakoca’nın yeri

Programın diğer konuşmacısı Doç. Dr. Yıldırım Yıldırım ise “Turizmde Satış Teknikleri” konusunda bilgiler paylaştı. Pazarlama ve satış kavramlarının farklılıklarını belirten Yıldırım, rekabetin yoğun olduğu turizm pazarında Akçakoca’nın; bir turizm destinasyonu olarak, özellikleri dikkate alınarak ve de somutlaştırılarak, turistik ürün ve hizmetlerini öne çıkarma potansiyelini sektörden örnekler vererek açıkladı.

“Turizm sürdürülebilir olmalı”

Akçakoca için eksiklik olarak addedilen ihtiyaç analizi konusunun, doğru pazarlama sürecinin yürütülmesi ve doğru satış tekniklerinin geliştirilebilmesi açısından en önemli adım olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Yıldırım, Akçakoca’nın tanıtım konusundaki eksikliklerine değinerek doğru bir pazarlama süreci için yapılması gerekenlerden bahsetti. Bölge eksikliklerinin ve öne çıkarılacak özelliklerin olduğu kadar, bölgeyi ziyaret eden kişilerin beklenti ve isteklerini anlamanın da turistik destinasyon pazarlaması ve satışı için olmazsa olmaz olduğunu dile getiren Yıldırım, turizm deneyimi sırasında turistlerin destinasyona ilk adım attığı andan ayrıldığı ana kadar muhatap olduğu tüm kişiler tarafından sergilenecek doğru hitap ve davranışın sadık müşteri oluşturma ve turizmin sürdürülebilirliği konusunun önemine değindi.

“Doğru iletişim dinlemeyle başlar”

Programın ikinci bölümü, Doç. Dr. Erkan Taşkıran’ın “Turizmde İletişim” temalı konuşmasıyla başladı. Turizm bilinci, satış, iletişim ve etik ilkelerden oluşan sunumlarını ve turizm destinasyonunun devamlılığı için gerekli bilgileri turizm paydaşlarına aktaran Taşkıran, turizmde iletişim kurma yolları ve iletişim becerisini geliştirme yöntemleriyle ilgili faydalı bilgiler paylaştı. Konuşmasında iletişim ve dinleme bağlantısıyla etkili iletişim kurma konularına ağırlık veren Doç. Dr. Erkan Taşkıran, doğru iletişimin dinlemeyle başladığını vurgulayarak doğru ve etkili iletişim için kullanılmaması gereken kelimeler konusunda ve alternatif yöntemlerle ilgili detaylı bilgilendirmede bulundu. İletişimde görülen aksaklıkların zaman zaman söylenenlerden ziyade söyleme şeklinden kaynaklı olabileceğini sektörel ve günlük hayattan örneklerle açıkladı.

Turizmde etik sorunlar

Eğitim programının son konuşmacısı Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Kaya ise “Turizmde İş Etiği ve Ahlakı” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Küresel etik ilkeler ve turizmin etik etkilerini açıklayarak sözlerine başlayan Kaya, turizmde iş ve işleyişe yönelik etik unsurları, turizm uygulamaları üzerinden örneklerle anlatarak sektörel etik ihlalleri konularına açıklık getirdi. Sektörün yapısına ve insanla şekillenen bir alan olmasına bağlı etik ve ahlakın, turizm sektöründe ayrıca önemli olduğu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Kaya, turizmde etik sorunları paydaşlar arası ilişkiler bağlamında sektörden güncel örneklerle detaylandırdı.

Program, konuşmacılara teşekkür belgesi takdimi ve genel değerlendirmelerin ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ