25.03.2021 tarih ve 31434 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ”Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında otopark bedelleri Akçakoca Belediyesi tarafından da güncellendi.
Belediye Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edilen değişikliğe göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkartılan kanun uyareınca inşaat firmalarından alınan otopark bedelleri yeniden değerlendirilerek karara bağlandı.
Buna göre, Akçakoca’da daha önce inşaat firmalarından bir araçlık otopark bedeli karşılığında alınan 30 bin lira dolayında para, ilk olarak indirim yapılarak 20 bin lira dolayına düşürüldü.
Ardından ise, daha önce otopark bedellerinin yüzde 25’inin alındığı uygulamanın yerine, bu bedelin yüzde 100’ünün alınacağı yeni uygulamaya geçildi.
Bakanlık kanunu ve belediye güncellemesi sonucunda daha önce otopark bedeli olarak inşaat firmalarından yüzde 25’i alınan bedelin bundan böyle tamamı peşin tahsil edilecek. Bu durumda inşaat firmalarının sırtına binen maliyetler de katlanmış olacak.
.
1
Başarılı müdür Yasin Efe Belediyeden istifa etti OSB’nin başına geçiyor
14886 kez okundu
2
AKÇAKOCA’NIN KADERİNİ TEK BİR ALANA HAPSETMEK DOĞRU DEĞİL
12696 kez okundu
3
Şifalı Su bölgesine satış büfeleri kondu
9621 kez okundu
4
Akçakocalı iş insanının fabrika inşaatı pandemiye rağmen hız kesmiyor
9581 kez okundu
5
Ekşioğlu firması bölgenin en kapsamlı çalışmasını hayata geçirdi
9184 kez okundu