DOLAR 32,3800 0.16%
EURO 35,0244 -0.21%
ALTIN 2.331,540,52
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22964652,39%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Lokum: Üreticinin beklentisi olan fiyatı vermediniz ki TMO’ya fındık versin
4204 okunma

Başkan Lokum: Üreticinin beklentisi olan fiyatı vermediniz ki TMO’ya fındık versin

ABONE OL
13/11/2021 14:01
Başkan Lokum: Üreticinin beklentisi olan fiyatı vermediniz ki TMO’ya fındık versin
1

BEĞENDİM

ABONE OL

TMO’nun Akçakoca alım merkezinde bugün itibariyle fındık alımlarına son vermesi üreticilerin olduğu kadar siyasi temsilcilerin de tepkilerine yol açtı.

TMO’nun yeterli fındık gelmediği için Akçakoca’daki üreticileri Çilimli alım merkezine yönlendirdiği iddia edilirken, İYİ Parti ilçe başkanı Behçet Alkan Lokum yaptığı paylaşımda mağduriyete dikkat çekerek, ”bu yanlıştan dönün” açıklaması yaptı.

İşte Başkan Lokum’un yaptığı o açıklama:

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) bugün itibariyle Akçakoca’daki alım merkezinden fındık alımını durdurduğunu öğrendik.

Oysaki bu konuda sezon öncesinde yapılan açıklamalara göre, TMO’nun yıl sonuna kadar alım yapacağı söylenmişti.

TMO’nun fındık alım sisteminden üreticilerimiz yeterince mağdur edilip, her gün onlarca üreticimizin fındıkları çeşitli bahanelerle geri gönderilmesine rağmen TMO’nun piyasa düzenleyici fonksiyonu desteğimizi almıştı.

Ne varki bugün görüyoruz ki Akçakoca’daki alım merkezi kapatılan TMO, üreticilerimizin fındığını kendi olanaklarıyla Düzce’deki alım merkezine götürmesini istiyormuş.

TMO’ya son günlerde üreticilerimizin fındık götürmediklerini gördük. Fakat üreticilerimizin beklentilerine denk düşen bir fiyat vermediniz ki üreticilerimiz koşarak TMO’ya fındık versin. Bunu da bir kez daha düşünmenizi öneririm.

Akçakoca fındıkçılarının Düzce’ye fındıklarını götürmeleri üreticilerimizin sırtına daha fazla yük getireceğine şüphe yok. TMO’nun ve TMO üzerindeki karar vericilerin bu karardan derhal vazgeçmelerini ve üreticilerimizin fiyat beklentilerini karşıladıktan sonra, fındıklarını söz verdikleri gibi yıl sonuna kadar Akçakoca’daki alım merkezinden almalarını istiyoruz.

Fındık üreticisini mağdur etmekten acilen vazgeçin!

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.