DOLAR 36,6670 0.15%
EURO 39,9427 0.27%
ALTIN 3.517,760,00
BIST 10.840,591,05%
BITCOIN 31077155,24%
Düzce
28°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

343 okunma

Akçakocalı Yağlı Güreşçi ‘Moskova Er Meydanı’nda’ Güreşti

ABONE OL
19/06/2017 09:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’nın başkenti  Moskova‘da düzenlenen, sanat, kültür, turizm ve spor alanlarında çeşitli etkinlikleri kapsayan ” Türkiye Festivali” sona erdi.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Otelciler Federasyonu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Türkiye Otelciler Birliği, Turist Rehberleri Birliği ve Rus-Türk İşadamları Birliği tarafından desteklenen festival, üç gün sürdü.

Krasnaya Presnya Parkı’nda, 165 dönümlük alanda 3 gün süren festivali yaklaşık 200 bin kişi takip etti.
Rus ve Türk sanatçıların sahne aldığı festivalde, mehter takımı konseri, yağlı güreş müsabakaları ve Osmanlı kıyafetleri sergisi ilgiyle izlendi.

Festivalde geleneksel sanat atölyelerinden gastronomiye kadar farklı alanlarda birçok ilin tanıtımı yapıldı. Türk turizm şirketleri de kampanyalarıyla ilgi topladı.

Akçakocalı Pehlivan Feridun Çatak da çimde ter döktü

Rusya‘nın başkenti Moskova‘daki “Türkiye Festivali”nde yağlı güreş gösterileri de düzenlendi.

Türkiye’den gelen pehlivanlar, Ruslara ata sporumuzu tanıtmak için er meydanına çıktı. Ruslar, pehlivanların çimlerin üzerinde yağlanması ve peşrev çekmesini dikkatle izledi.

Toplam 9 turnuvanın düzenlendiği güreş müsabakalarında yer alan seçkin yağlı güreşçiler arasında Akçakoca’nın gurur veren sporcusu Feridun Çatak da kıyasıya mücadele etti.

Kaynak: haberler.com


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ