DOLAR 32,8782 0.73%
EURO 35,4862 0.5%
ALTIN 2.503,540,79
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20173340,23%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Fenerbahçe Futbol Okulunun Akçakocalı sporcuları çalışmaya başladı
3779 okunma

Fenerbahçe Futbol Okulunun Akçakocalı sporcuları çalışmaya başladı

ABONE OL
28/11/2021 06:21
Fenerbahçe Futbol Okulunun Akçakocalı sporcuları çalışmaya başladı
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da açılan Fenerbahçe futbol okulu, farklı yaş gruplarından futbol tutkunlarıyla çalışmalara başladı. 40 kişinin kayıt yaptırdığı futbol okuluna ilginin bir hayli yüksek olduğu öğrenilirken, profesyonel çalıştırıcılar tarafından yaptırılan idmanlarda sporcular forma terletiyor.

Farklı yaş kategorilerine ayrılan futbolcular 4 farklı hoca tarafından çalıştırılırken, antrenmanlarda fizik ve kondisyon artırıcı çalışmaların yanı sıra, teknik ve ve sistemli oyun kurma çalışmaları yapılıyor.

Profesyonel futbol takımlarında görülen disiplinle çalıştırılan çocukların gayretleri takdir toplarken, bu çalışmaların bu şekilde devam etmesiyle farklı kulüplere gidecek çocukların yanı sıra Akçakocaspor’un alt yapısını besleyecek futbolcular da ortaya çıkacak.
banko kupon
Fenerbahçe futbol okulunun kurucusu Savaş Öztürk, gazetemize verdiği röportajda futbol okulunun durumuyla ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

40 civarında öğrenci ile başladık 

Biz 2014’ten beri Karadeniz Ereğli’de futbol okulu işi yapıyoruz. Fenerbahçeyi temsil ediyoruz. Bununla birlikte Karadeniz Ereğli‘den ve Alaplı bölgesinden beş tane oyuncu kazandırdık. Alaplı ve Akçakocadaki potansiyeli gördük. Oradan bize gelen velilerimizin oluşumuyla böyle bir şey yapalım istedik. Güzel bir oluşum var şu anda birinci ayımızı tamamladık. Yaklaşık 40 civarında bir öğrencimiz var bu güzel bir sayı başlangıç için. Zamanla artacaktır diye İnanıyorum. Akçakocada büyük takımlarla ilgili bir altyapı olmadığı için biz böyle bir şeyi tercih edelim dedik. Buradan birkaç ay önce Alaplı‘da yaptık orda da güzel bir sayımız var. Bu şekilde haftada iki gün antrenmanlarımızı yapıyoruz.

2004 doğumlulardan 2016’ya kadar öğrencilerimiz var. Antrenmanları da tam sahada dört hocamızla birlikte yapıyoruz. Gruplara bölüyoruz çocukları seviyelerine ve yaş gruplarına göre. Zamanla değişik versiyonlar da olabilir. O anda tam sahayı aynı anda kullanabiliyoruz.

Şu anda 3-4 oyuncu dikkat çekiyor

İşin daha çok başındayız. Aileler çocuklarını bize emanet ettiklerinde hemen bir şeyler olsun isterler ama bu biraz zaman ve süreçle alakalıdır. Daha önce o beş oyuncumuz da Fenerbahçe’ye kazandırdığımız zaman yani çocuklarla 5-6 senemiz beraber geçti. Bu iş biraz sabır ve disiplinle ortaya çıkacak bir şey. Biraz daha zaman geçtiği zaman şu anda burada gözümüze çarpan 3- 4 tane oyuncumuz var. Buraya gelen her sporcu futbolcu olmak ister herkezin ailesinin hayali budur ama herkezin aynı anda futbolcu olma şansı yok. Biz bunların içinden ne kadar yakalarsak o kadar iyidir. Tabii ki de yeteneği biraz daha fazla olan çocuklar bir de kulübümüz var. Karadeniz Ereğli’de orada maçlara çıkartıyoruz U10’dan U17’ye kadar. Tabii ki de buradaki çocukları değerlendirip orda da lisans çıkartıp oradaki maçlarda oynatıyoruz.

Bu şununla alakalı Ereğli’de yaptığımız zaman Zonguldakspor’a kazandırdığımız oyuncular oldu. Şu çok önemlidir yukarıda bir hedef takım olması çok önemlidir.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.