DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2059789-2,56%
Düzce
24°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

CHP ilçe başkanı üreticinin meramına tercüman oldu
3967 okunma

CHP ilçe başkanı üreticinin meramına tercüman oldu

ABONE OL
13/06/2021 17:35
CHP ilçe başkanı üreticinin meramına tercüman oldu
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Karadeniz bölgesi, en önemli geçim kaynağı olan fındık hasadına hazırlandığı şu günlerde üreticiler taban fiyatının ne olacağını merakla bekliyor.

İğneden ipliğe her şeye olağanüstü zam geldiği bir dönemde fındık fiyatının da düşük tutulmaması gerektiğini vurgulayan CHP Akçakoca İlçe Başkanı ve aynı zamanda fındık üreticisi olan Tuğrul Abanoz, fındık fiyatı konusunda Cumhurbaşkanına ve Tarım – Orman bakanına  çağrıda bulundu.

Fındık üreticilerinin fiyat beklentisine tercümanlık eden Abanoz, kendi fındık bahçesinde çalışırken kameraya aldığı video ile yetkililere seslendi. Abanoz, fındık taban fiyatının 4 dolar olarak açıklanmasını istedi.

İşte CHP ilçe başkanı Tuğrul Abanoz’un o seslenişi:

”Sayın Cumhurbaşkanım ve sayın Orman Bakanım!.. Sizlere Düzce’nin Akçakoca ilçesinden  sesleniyorum. Şu an fındık bahçemdeyim. Rekolte tahminleri yine beklenenin üzerinde açıklandı. Bunun nedeninin fındık taban fiyatının düşük tutulması olduğunu gayet iyi biliyorum. Benimle birlikte bütün üreticilerin de böyle düşündüğünü biliyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım!.. Biliyorsunuz ki fındık ürünü sofralarımıza kolay gelen bir ürün değil ve dünyanın yüzde 60 ihtiyacını karşılayan Karadeniz bölgesinde çıkan kıymetli bir ürün olduğunu herkes biliyor.

Sayın Cumhurbaşkanım bizi İtalyan firmasının eline bırakmayınız. Fındık fiyatlarını tekrar bu zamanda açıklayınız.

Biliyorsunuz ki senelerden beri dekar başına verilen destek aynı. Yüzde 100, yüzde 200 zamlanan mazot, gübre ve ilacın karşısında fındık fiyatının bu kadar düşük olmasına anlam veremiyoruz. Lütfen Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun tavsiyesine kulak veriniz. Fındık ürün fiyatını 4 dolar olarak açıklayınız.  Biliyorsunuz  ki üretmeyen toplum yok olmaya mahkumdur. Akçakoca’dan sevgiler.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.