DOLAR 32,5739 0.16%
EURO 34,8881 0.6%
ALTIN 2.429,32-0,13
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21660850,90%
Düzce
25°

KAPALI

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Emekli Sen üyelerinden Akçakoca’da protesto etkinliği
3503 okunma

Emekli Sen üyelerinden Akçakoca’da protesto etkinliği

ABONE OL
13/06/2021 13:39
Emekli Sen üyelerinden Akçakoca’da protesto etkinliği
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilerin sendikalaşmalarının engellenmesi yönünde açılan davada, kararın  Tüm Emekli Sen’in kapatılması yönünde açıklanması ülke genelinde emeklilerce farklı etkinliklerle protesto ediliyor.

Bu kapsamda Akçakoca’da da bir araya gelen emekli sen üyeleri sendikalaşmalarının anayasal bir hak olduğunu  bunun engellenemeyeceğini ve yasal mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ettiler.

Konu ile ilgili olarak bir bilgilendirmede bulunan Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli Sen) Akçakoca Şube Başkanı Ali Kulak; 28-29 mayısta tüm il ve ilçe başkanlarının görüşlerinin ifade edildiği tele konferans sistemiyle gerçekleştirilen  toplantıda  alınan kararları üyelerle paylaştı.Toplantıda, Tüm Emekli Sen’e  yönelik kapatma girişimlerinin hukuki değil siyasi bir karar olduğunu, hukukun iktidar tarafından kendisine biat etmeyen toplum kesimleri, bireyler, dernekler, sendikalar ve siyasi partiler üzerine baskı aracı olarak kullanıldığının altının çizildiğini belirterek “Hukuki mücadelemizi bırakmayacağımız vurgulanarak, davayı anayasa mahkemesine taşıyacağımız, orada da aleyhte bir karar çıkması halinde yeni bir sendika kuracağımız, mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimiz kararlaştırıldı“ dedi.

28 Haziranda saati sonradan belirlenecek ve ülke genelinde yapılacak eş zamanlı bir basın açıklaması ile Sendikamızın kapatılmasına tepki ve temmuz ayında yapılacak maaşlara zamlarla ilgili geniş çaplı bir basın açıklaması yapılacağını vurgulayan Ali Kulak ,

Mahkeme süreci devam ettiğinden dolayı Sendikal faaliyetlerin devam ettiğini, Akçakoca Şubesi için yeni bir yer temin çalışması yapıldığını kısa bir süre sonra buraya yerleşilmesi için çaba sarf edildiğini söyledi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.