DOLAR 32,3447 0.19%
EURO 35,1189 -0.19%
ALTIN 2.239,26-0,18
BIST 8.893,742,01%
BITCOIN 2041751-7,02%
Düzce
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:39

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Akçakoca ilçe müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında soruşturma başlatıldı
4396 okunma

Akçakoca ilçe müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında soruşturma başlatıldı

ABONE OL
23/05/2021 11:12
Akçakoca ilçe müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında soruşturma başlatıldı
2

BEĞENDİM

ABONE OL

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu cuma vaazında, Selanik göçmenleri için “Yüzde 90’ı Sabetayist. Aslında Müslüman değil” demiş, ardından olayı Gezi Parkı direnişine bağlamıştı. Müftünün sözleri tepkilere neden olurken, Valilik Müftü hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu bayram tatilinde Sakarya Karasu’daki yakınlarını ziyarete gitti. Cuma namazında Kabakoz İsmail Sadi Camii’ne giden Müftü Soytekinoğlu kürsüye çıkarak vaaz verdi. Akçakoca Müftüsü’nün gündeminde Filistin olayları ve Yahudiler vardı.

Müftü Soytekinoğlu genelleme yaparak “Selanik Göçmenlerinin yüzde 90’ı için ateist” ifadesini kullandı.

Cami cemaati, kürsüye çıkan müftüye tepki gösterip camiyi terk etti. Karasu’ya yakınlarını ziyarete gelen Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun Cuma namazında yaptığı konuşmanın bir bölümü cemaat tarafından kaydediLmişti.

Türkiye genelinde bu olay büyük bir tepki ile karşılaşınca Düzce Valiliği bir duyuru yayınlayarak, İl Müftülüğü’nün Müftü Soytekinoğlu hakında soruşturma başlattığını bildirdi.

Yapılan açıklamada, “Akçakoca İlçe Müftüsünün  “Selanik göçmenleriyle”  alakalı sarf ettiği sözlerden dolayı soruşturma başlatılmıştır.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.