DOLAR 32,3423 0.18%
EURO 35,1187 -0.19%
ALTIN 2.238,42-0,21
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2058412-6,33%
Düzce
14°

PARÇALI BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

MUHTARI YAĞMALAYANLAR TUTUKLANDI
7473 okunma

MUHTARI YAĞMALAYANLAR TUTUKLANDI

ABONE OL
22/05/2021 16:46
MUHTARI YAĞMALAYANLAR TUTUKLANDI
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca ilçesine bağlı Fakıllı Köyü Muhtarı İdris Bahadır’ın tehdit ve silahla gasp edilmesi olayında, yeni gelişme yaşandı. Şüphelilerden 2’si Savcılık talimatıyla gözaltına alınarak, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Akçakoca ilçesine bağlı Fakıllı Köyü Muhtarı İdris Bahadır, aynı köyde yaşayan 4 kişi tarafından tehdit ve silah zoru ile yaklaşık 250 bin TL gasp edilmesinin ardından, Avukatı ile birlikte soluğu Akçakoca Adliyesinde almıştı.

Bahadır, Erdal Ç. oğulları Muharrem Ç.  ve S.Ç’nin kendisinin tehdit ve silah zoruyla 250 bin TL’sini gasp ettiklerini belirterek, Savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık ise, toplam 4 sanık hakkında “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak” suçundan iddianame hazırlamıştı.

Soruşturmayı derinleştiren Akçakoca Cumhuriyet Başsavcılığı, yeni delil ve tanıkların dinlenmesinin ardından, şüphelilerden Erdal Ç. ve oğlu Muharrem Ç. hakkında gözaltı kararı verdi. Bunun üzerine Jandarma ekipleri tarafından ikametlerinde gözaltına alınan 2 şüpheli, önce sağlık kontrolleri için Akçakoca Devlet Hastanesine, ardından ise işlemleri için Akçakoca İlçe Jandarma komutanlığına götürüldüler.

Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından Akçakoca Adliyesi’ne götürülen Erdal Ç. ve Muharrem Ç. burada savcıya verdikleri ifadenin ardından, tutuklanmaları talebi ile mahkemeye sevk edildiler. Çıkarıldıkları mahkemece ‘Yağma, tehdit ve gasp’ suçundan tutuklanan Erdal Ç. ve Muharrem Ç., Çilimli Cezaevine gönderildi.

Konu ile ilgili süreci Öncü Haber Merkezine anlatan Fakıllı Köyü Muhtarı İdris Bahadır, “Yoğun bir ifade trafiği oldu, savcı bu noktada köy derneğinden başladı soruşturmaya. Onlar ifade vermeye acil çağrıldı. Ayrıyeten savcı tanıkların ifadesine başvurdu. Şu anda adalet yerini buldu” diye konuştu.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.