DOLAR 39,8336 0.14%
EURO 46,8693 -0.5%
ALTIN 4.261,42-0,77
BIST 10.228,390,39%
BITCOIN 43642281,27%
Düzce
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

521 okunma

65 yaş üstü vatandaşlar, değişen Akçakoca’yı görünce şaşkına döndüler

ABONE OL
11/05/2020 09:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde 44 gündür sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş ve üstü vatandaşlar, 4 saatlik sokağa çıkma izni ile parklara akın etti.

Saat 11.00’de başlayan sokağa çıkma izni ile birlikte Akçakoca’da birçok yaşlı vatandaş, maskelerini de takarak parklara akın etti.

44 günlük kısıtlamanın ardından parklara çıkan 65 yaş ve üstü vatandaşlar, Akçakoca’nın değişen çehresini de ilk kez görme fırsatına sahip oldular.

Kendileri evde izole haldeyken Akçakoca Belediyesi tarafından liman içinde yapılan ıslah çalışmalarını duyan ama göremeyen 65 yaş üzeri vatandaşlar, sokakta bulundukları zamanın büyük bölümünü bu çalışmaların son halini izleyerek geçirdi.

Liman içindeki otoparkın kaldırılıp yerine park yapıldığını gören ziyaretçiler, şaşkınlıklarını üzerlerinden attıktan sonra parkın ve yeşillendirilmiş alanın keyfini çıkardılar.

Parklarda saatlerce oturup güneşli günün tadını çıkartanlardan biri de 72 yaşındaki Yaşar Çolak oldu.

Çolak, liman içindeki değişimden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, yeni yaşam alanı çalışmalarını hayata geçiren Belediye Başkanı Okan Yanmaz’a da teşekkürlerini iletti.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ