DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074462-1,09%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

304 okunma

YEMENİCİ’DEN BAŞAR’A CEVAP ANINDA GELDİ

ABONE OL
22/05/2018 14:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP İlçe Başkanı Ömer Başar’ın Akçakoca Belediyesine yönelik olarak yaptığı ”itfaiye verilmedi” eleştirisine Başkan Cüneyt Yemenici’den anında cevap geldi.

19 Mayıs gecesi Akçakoca’da düzenlenen ”Gençlik Yürüyüşü” esnasında yürüyüş koluna bir itfaiye desteği verilmemesini belirterek bir kınama açıklaması yapan Başar’ın eleştirisine Başkan Yemenici’nin yaptığı açıklama ise şu şekilde:

                                      BASIN AÇIKLAMASI

Akçakoca’da siyaset yapan bir partinin ilçe başkanı tarafından basına yapılan açıklamada Akçakoca Belediyesi hedef alınmış, haksız, hukuksuz ve mesnetsiz söylemlere yer verilmiştir.

Ülkemizin her yerinde olduğu gibi, ilçemizde de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi törenlerle kutlanmıştır. Törenlerle ilgili tüm organizasyon, kanunların verdiği yetkiler doğrultusunda, sorumlu komite tarafından yapılır. Bu komitenin belediyemizden talep ettiği tüm imkanlar her zaman ki gibi yerine getirilmiştir.   

Siyasi tepki göstererek stadyumda yapılan kutlamalara katılmayan ilgili siyasi parti yönetim kurulu başkanı ve temsilcileri, alternatif kutlama yapma gayretiyle toplumu ayrıştırmaya çalışmaktadır. Bu güne kadar sergilediğimiz yönetim anlayışı, tüm kesimleri kucaklayan, bütünleştirici bir yönetim anlayışıdır. Akçakoca Belediyesi olarak tüm kesimlere eşit mesafedeyiz ve bağlı olduğumuz kanunlar çerçevesinde tüm makul taleplere olumlu cevap verilmiştir.

İlgili siyasi partide dahil olmak üzere diğer tüm siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin, tüm kurum ve kuruluşların etkinlikleri için  belediyemizden talep edilen ; salon tahsisi, otobüs talebi, saha tahsisi, anons ve teknik destek gibi tüm talepler ayrım yapılmaksızın karşılanmıştır.

Durumdan vazife çıkararak, taraflarını motive etmek maksadıyla olduğu açıkça belli olan fener alayı, ilgili siyasi partinin gençlik kolları öncülüğünde organize edilmiştir.

Bu durum ilgili siyasi parti ilçe başkanı tarafında da açıkça ifade edilmektedir. Ses düzenin parti aracılıyla yapıldığı, parti aracının üzerinde seçim çalışması sloganlarının yazılı olduğu bir organizasyonda, halkın ihtiyaçları için satın alınmış ve görevi yangına müdahale etmek olan itfaiye aracının tahsis edilmemesi nedeniyle belediyeyi hiç kimse kınayamaz.  Böyle bir şeye tevessül etmek kimsenin haddi de, hakkı da değildir. Hatta Akçakoca halkı adına hiç kınayamaz.

Halkın temsilcisi ; Halkın Belediyesi, halkın seçtiği Belediye Meclisi, halkın yetki verdiği Belediye Başkanıdır.

Akçakoca halkını ayrıştırmaya dönük ve belediyemizi açıkça hedef alan açıklamalar bizleri son derece üzmüştür. Tüm sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin ve kamu, kurum ve kuruluşların istek ve taleplerini kanunların izin verdiği ölçüde yerine getirmeye devam edeceğiz.       

 

                                                                          Akçakoca Belediye Başkanlığı


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.