DOLAR 32,3598 -0.12%
EURO 34,7658 -0.16%
ALTIN 2.397,150,17
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20672540,89%
Düzce
12°

AÇIK

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

TÜRKİYEDE BİR İLK OLAN PROJEYİ BAŞARIYLA BİTİRDİLER
2344 okunma

TÜRKİYEDE BİR İLK OLAN PROJEYİ BAŞARIYLA BİTİRDİLER

ABONE OL
18/02/2023 17:03
TÜRKİYEDE BİR İLK OLAN PROJEYİ BAŞARIYLA BİTİRDİLER
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, Yükdek Öğretim Kurumu (YÖK)üÜniversitelerin bahar dönemini uzaktan eğitim olarak gerçekleştirmeye karar vermişti.

Üniversite öğrencileri bu haberi sömestr tatilinde olmalarından dolayı evlerinde alırken, öğrencilerin eşyaları ise yurtlarında kalmıştı.

Depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirilmesi kararının ardından öğrenci yurtlarının acilen boşaltılması gerekiyordu. Birçok ilde olduğu gibi Düzce’de bulunan yurtlarda da öğrencilerin eşyalarını çıkartmaları gerekiyordu, aksi halde boşaltılmayan odalarda bulunan eşyaların depolara kaldırılacağı söylenmişti.

BİR ÇOK ÖĞPRENCİNİN YARASINA DERMAN OLDULAR

Akçakocabey Siyasal Bilimler Fakültesi öğrencilerinin başını çektiği bir grup genç, Türkiyede bir ilk olan bir projeyi hayata geçirerek diğer gençlik gruplarına örnek oldu.

Eşyalarını almak için Düzce’ye gelecek imkana sahip olamayan öğrencilerin eşyalarını itinayla toplayıp, paketleyip kendilerinin talep ettiği yöntemlerle kendilerine ulaştıran gençler, bu çalışmalarıyla takdir topluyorlar.

Onlarca öğrencinin eşyalarını paketleyip memleketlerine gönderen gençlik grubunun sözcüsü Semih Genç, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“ALLAH’ın izni ile Türkiyede bir ilk olan projemizi başarıyla bitirdik.

KYK Yurtlarının afetzede ailelere tahsis edilmesinden dolayı öğrencilerin eşyalarını alması istendi.
Eşyalarını almaya gelemeyecek durumda olan onlarca arkadaşlarımızın eşyalarını topladık paketledik ve adreslerine istedikleri yöntem ile ülkemizin dört bir yanına yolladık.

Bu süreçte bizzat desteğe gelen, araç desteği sağlayan herkese ben ve arkadaşlarım adına teşekkür ederim.

İnşaallah bıkmadan, usanmadan, yorulmadan sonraki projeler için çalışmaya devam edeceğiz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.