DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20654821,08%
Düzce
24°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstinat duvarı yapmayan inşaat firması yüzünden bina sakinlerinin uykuları kaçıyor
4816 okunma

İstinat duvarı yapmayan inşaat firması yüzünden bina sakinlerinin uykuları kaçıyor

ABONE OL
18/04/2021 16:34
İstinat duvarı yapmayan inşaat firması yüzünden bina sakinlerinin uykuları kaçıyor
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Osmaniye Mahallesinde bina yapmak için temel çalışması yapan bir firmanın, toprak çektiği arazinin yanı başında bulunan binalarla arasına istinat duvarı yapmaması nedeniyle toprak kayması yaşanıyor. Toprak kaymasının binalarının dibine kadar geldiğini gören bina sakinleri ise konuyu belediye yetkililerine bildirmelerine rağmen herhangi bir tedbir alınmadığını ileri sürüyor.

Binalarının 2 metre yakınına kadar toprak kayması yaşayan vatandaşlar, evlerinde her an göçük korkusu yaşadıkları için huzursuz olduklarını dile getirirken, kayan toprak yüzünden araçlarını binanın kapalı garajına koyamadıklarını belirtiyorlar.

Binalarının tıpkı geçtiğimiz haftalarda Ankara’da yaşayan hadiseye benzer biçimde kaymasından ve göçmesinden duydukları korkuyu dile getiren bina sakinleri, yaklaşık bir ay önce belediyeye müracaat ederek sorunu anlattıklarını ve istinat duvarı yapılması talebini ilettiklerini aktardılar.

38 dairelik binada oturan sakinlerden Tamer Baykaya,  kendilerininkine benzer korkuları komşu binalarda oturan vatandaşların da yaşadığını, söz konusu inşaat firmasının istinat duvarını onların binalarının önüne de yapmadığını ifade ederken, yağan yağmurlarla birlikte temele komşu olan birkaç binanın sakinlerinde de huzurun yerini korku ve endişenin aldığını söyledi.

Belediyeye müracaat ettiklerini ve kaygılarını ifade ettiklerini belirten bina sakini Necla Akça Kayıkçı ise, belediye yetkililerinin söz konusu inşaat firmasına uyarı yapacaklarını söylemelerine rağmen, bir aydır hiç bir adımın atılmadığını ifade etti.

Bina balkonuna çıkarak endişelerini dile getiren bazı vatandaşlar da önlerindeki araziye bina yapacak olan Ekşioğlu firmasının hiç bir tabela asmadan çalışmalara başladığını, henüz temeli bile atılmamış arazi üzerinde yapacağı konutların görselleri ile internet satış siteleri üzerinden satmaya başladığını söylediler.

Bazı sakinler, kendi oturdukları bina da dahil olmak üzere bölgede bina kat sayısının maksimum 5 kat olmasına rağmen Ekşioğlu firmasının satış ilanı verdiği sitelerde bina kat sayısının 8 kat olarak yazıldığını belirterek belediyenin bu konuda da bir denetim yapması gerektiğini söylediler.

Toprak kaymasının binalarının dibine kadar gelmesinden duyulan korkuyu dile getiren vatandaşlar, önümüzdeki bir hafta boyunca havaların yağmurlu geçecek olması nedeniyle kaygılarının daha da arttığını ifade edip yetkililerin bu konuda derhal bir çözüm üretmesini bekliyor.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.