DOLAR 32,5253 0.22%
EURO 34,7802 0.1%
ALTIN 2.495,911,38
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20595874,19%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Düzce’de Akaryakıt Zanmmına Karşı Eylem!..
2139 okunma

Düzce’de Akaryakıt Zanmmına Karşı Eylem!..

ABONE OL
19/10/2021 07:55
Düzce’de Akaryakıt Zanmmına Karşı Eylem!..
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akaryakıta gelen son zamlar, Düzce’de servis minibüsçüleri ve ticari taksici esnafını çileden çıkardı. Minibüsçü ve ticari taksi esnafları bugün araçları ile Bahriye Oral bulvarını trafiğe kapatarak eylem yaptı. Minibüsçü ve ticari taksici esnafı adına Öncü Haber mikrofonuna açıklamalarda bulunan Hasan Ateş, kontak kapatmaya hazırlandıklarını söyledi. Esnaflar, polisin uyarılarının ardından tekrar Bahriye Oral bulvarını trafiğe açarak, olaysız bir şekilde dağıldı.
Son zamanlarda akaryakıta gelen zamlar nedeniyle, Düzce’de servis minibüsü ve ticari taksi esnafları eylem yaptı. Sosyal Medya ve WhatsApp Grupları vasıtası ile bugün Bahriye Oral Bulvarında toplanan servis minibüsçüleri ve ticari taksi sahipleri, yolu trafiğe kapattı.

Eylem nedeniyle Bahriye Oral Bulvarına güvenlik amaçlı çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Minibüsçüler ve taksici esnafı adına Öncü Haber Mikrofonuna açıklamalarda bulunan servis minibüsü sahibi Hasan Ateş, son gelen zamlarla birlikte kazançlarının düştüğünü söyledi. Minibüsçüler ve taksiciler olarak eylemlerinin devam edeceğini ifade eden Ateş, ayrıca kontak kapatmaya hazırlandıklarını dile getirdi.

“Ekonomik sıkıntılarımız var, ama karşımızda muhatap bulamıyoruz”

Pandemi döneminde uzun süre iş yapamadıklarına dikkat çeken Ateş, son dönemlerde gelen zamların da iyice bellerini büktüğünü belirterek, “2003 yılından beri minibüsçülük yapıyorum Düzce’de. Bu gelen zamlardan ekonomik sıkıntılardan büyük sıkıntımız var ama muhatap olacağımız kimse yok. Taksici arkadaşlarımız burada biz minibüs yani emek verenler burada. Taksimetre olsun, minibüsler olsun kamyonlar olsun, kamyoncular olsun burada muhatap olacağımız kimse yok. Başımızda bir sorumlumuz yok. Bizi şikâyet ediyorlar servis çektiğimiz yerlere bizim gidip derdimizi anlatacağımız kimsemiz yok. Var Başkanlarımız Adnan Beyimiz var, bir tanesi yok. Biz ne yapacağız. Bugün 40 liraya 45 liraya servis yapıyoruz. Araba zaten 40 lira yakıyor. Bunun faturasını kesiyoruz. Araçlarımız 2 bin 700 lira en kötü yediğimiz ceza. S plaka almışız S plakamız, olanda çekiyor olmayanda çekiyor. Bu servis çekiyor. Benim plakam var ben servis çekiyorum. Kardeşim bugün T plaka var. T plakası olmayan adam niye taksicilik yapsın. Ya da S plakası çıkarmışsın, 2015’te Belediye Başkanı S plaka çıkardı. Bugün S plakası olmayan bir dünya araba var. Ya niye çeksin ya da bu S plakayı niye bize söktüler, parasını ödedik, bedelini ödedik. Olanda yapıyor olmayan da yapıyor. Emekli olmuş adam ya bana Bin TL kalsın diyor bana yeter diyor. Gitmiş almış minibüs düşmüş yollara. Ya bizim geçimimiz bu başka bir geçimimiz yok yani. Taksici adam sabah 6 da kalkıyor, gece 1 de evine gidiyor 3 kuruş para kazanacak oda yok. Minibüsçü deseniz aynı. Atıyorum adama 7 bin TL fatura kesmiş bunun yüzde 18’i KDV, 3 buçuğu mazot. Bugün 2 bin 800 TL bir şoföre maaş veriyorum. Sigortası bin 200 lira biz ne kazanacağız ya. Bugün lastiğin tanesi bir buçuk milyar olmuş. Mazot deseniz bugün, 2007 de 20 liraya çektiğimiz yeri bugün hala 40 liraya servis çekiyoruz. Mazot o zaman seferimizde bir defa mazot alıyorduk. Bugün 10 sefer atıyoruz yarım depo mazot alıyoruz. Yok, başımızda bir adam yok. Derdimizi anlatacağımız kimsemiz yok. Belki yaptığımız yanlıştır ama dayanacak gücümüz kalmadı. Bakın dükkâna geçin, dükkânda TSE makbuzları benim boyuma kadar geldi. Her gün ceza, her gün ceza. Yok, bittik da yorulduk yani” diye konuştu.

“Eylemimiz daha başlangıç…”

Nakliye ve servis sektöründe faaliyet gösteren bütün taşımacı esnafının borç batağında olduğunu kaydeden Ateş, “Bir buçuk iki senedir kimse marş basmadı pandemiden dolayı. Bugün okula gidiyorsun adam 2 tane öğrenci almış ayakta yaz ayakta yolcu. Evet, yazacak adam ama biz para kazanamadık. Kazanan adam zaten yapar. Para kazanan adam niye eski arabaya binsin. Arabalarımız eski. Niye para kazanamıyoruz. Sen ister misin eski arabaya binmek. Kiminin lastiği yok, kiminin sigortası yok, kiminin muayenesi yok. Yok, alamadık çünkü adam parası yok. Ben bugün arabama mazot koyuyorum, 2 sefer eve gidip geliyorum 100 lira yakıyor. Bu adam emek vermiş. Plaka satın almış, durak almış. Bilmem ne yapmış çoluk çocuk geçindiriyor. Kira veriyor. 25 TL geldiği zaman çok geliyor. Yok, imkânlarımız bitti yani buramıza geldi. Biz başımızda muhatap olacağımız bir adam arıyoruz. Ama Valiye çıkacağız, ama başka yerlere gideceğiz. Hani bu daha başlangıç çünkü bittik. Herkes borç batağında” açıklamalarında bulundu. 04.26 05.51
Servis minibüsü ve ticari taksi esnafları, polisin uyarılarının ardından bulvarı yeniden trafiğe açarak olaysız bir şekilde eylemlerine son verdiler.

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.