DOLAR 34,0006 0.29%
EURO 37,8516 0.64%
ALTIN 2.820,980,42
BIST %
BITCOIN 1961047-3,13%
Düzce
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

TARİHİ MAHALLE’NİN KADINLARINDAN MADEN TEKELLERİNE KARŞI ETKİNLİK
3239 okunma

TARİHİ MAHALLE’NİN KADINLARINDAN MADEN TEKELLERİNE KARŞI ETKİNLİK

ABONE OL
06/08/2024 11:11
TARİHİ MAHALLE’NİN KADINLARINDAN MADEN TEKELLERİNE KARŞI ETKİNLİK
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın kültürel tarihini yeniden yaşatarak Tarihi Yukarı Mahalle derneği çatısı altında bir araya gelen kadınlar, ilçenin tanıtımından tutun da sosyal tüm sorunlara karşı takındıkları pozitif tutum ve gerçekleştirdikleri etkinliklerle kendilerinden söz ettirmeye devam ediyor.

Akçakoca’nın tarihi evlerinin restore edilerek orada bir pazar oluşmasını sağlayan, ardından kurdukları Akçakoca Tarihi Mahalle Bakır Tencereliler Kadın Girişimi Üretim ve Kooperatifi aracılığıyla ilçeyi ziyaret edenlere Akçakoca’nın kadim mutfak ürünlerinden sunan kadınlar, oluşturdukları kollektif aracılığıyla çok sayıda ‘mahalle’ kadınına iş ve istihdam olanağı sundu. 

Akçakoca’nın tanıtımına yönelik tüm organizasyonlarda kendi renk ve dokularıyla mutlaka yer alarak program içeriklerini zenginleştiren mahalle kadınları, yöresel kıyafetler ve folklör temsilleriyle de ulusal medya organlarının sürekli dikkatini çeken işler yapıyorlar.

Akçakoca’nın en renkli ve en üretken gruplarından olan ‘mahalle’ kadınları, sosyal duyarlılık gerektiren işlerde de en önde yer almalarıyla biliniyor. Kadına şiddet, uyuşturucu karşıtlığı, çevre ve doğa ile ilintili tüm etkinliklerde mutlaka yer alan Mahalle kadınları, son olarak Akçakoca’yı ve çevre ilçeleri tehdit eden siyanürle maden arama çalışmasına karşı da tercihlerini doğadan yana yapan bir etkinlik gerçekleştirdier.

Mahalle pazarının girişinde, ellerindeki pankartlarla bir etkinlik düzenleyen mahalle kadınlarına diğer esnaf ve vatandaşlar da destek verirken, Kooperatif Başkanı Gülten Tekin Özdeş, burada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

”Biz memleketimizde ‘Ah yine yeşillendi findık dalları’ demek için; bir kuş, bir ağaç, bir dere, bir dağ, bir orman için, buradayız.

Hiç kimse heveslenmesin, Akcakoca’mızın gerdanına dizi dizi altınlar değil, başına çiçeklerden taç takacağız.”

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ