DOLAR 32,3268 0.23%
EURO 35,0881 -0.15%
ALTIN 2.282,160,22
BIST 9.002,402,22%
BITCOIN 22826111,81%
Düzce
25°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

223 okunma

Siyaset, Fındık, Adalet Yürüyüşü… Biraz da Özeleştiri!

ABONE OL
11/08/2017 13:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Düzce’ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce Konsopa Oteli’nde akil insanlarla bir araya gelmiş, basına kapalı olarak gerçekleşen bu toplantıda, 4 saat süren bir istişare yapılmıştı.

Düzce ve ilçelerinden 40 civarında önemli ismin katıldığı toplantıya, Akçakoca’dan da eski belediye başkanı Erol Solak, Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Başaran ve Fiskobirlik Akçakoca yönetim kurulu başkanı Mustafa Oktay davet edilmişti.

CHP üyesi olmayanlar davet edilmiş

Toplantıya katılan davetlilerden alınan bilgilere göre, Düzce ve ilçelerinden Oda başkanları, STK temsilcisi, kanaat önderi, eski belediye başkanları ve eski siyasetçilerin yer aldığı 40 kişilik davetli topluluğunun neredeyse tamamının CHP’ye üye olmayan isimlerden seçildiği öğrenildi.

Ak Parti eleştirisi yapılmadı

Bir diğer davetlinin ifadesine göre ise, konuşmalar boyunca ne CHP liderinden ne de davetlilerden Ak Partiye yönelik bir eleştiri yapılmadığını, kanaat önderlerine yakışır bir biçimde ‘bir diğerini kötülemeden doğru olanı ifade etme’ prensibiyle hareket etmeye özen gösterildiğini söyledi.

Hatta Kılıçdaroğlu’nun toplantı boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adını bir kez bile olsa ağzına almadığını belirtti.

Özeleştiri yaptı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun partisiyle ilgili olarak ciddi özeleştiriler yaptığı da ifade edildi. Ankara dışına çoğunlukla seçim dönemlerinde gittiklerini, mitingler düzenleyip oy istemek dışında bu bölgelerin ziyaret edilmediğine yönelik özeleştiri yapan Kılıçdaroğl’nun, ülkenin her tarafını dolaşmaya başladığını ve halkla iç içe olmaya daha fazla özen göstereceklerini ifade ettiği belirtildi.

Fındık, Adalet Yürüyüşü ve siyasi konjonktür konuşuldu

4 saatlik toplantıda fikrini beyan eden 24 davetlinin olduğunu, konuşmacıların gerek sorularıyla gerekse önerileriyle katkı verdikleri konuların başında ise fındık sorunu, adalet yürüyüşünün yansımaları ve Türkiye’nin içinden geçtiği siyasi konjonktüre yönelik konuların başı çektiği belirtildi.

Sonuç: Halka dokunun!

Toplantıda birçok konunun etraflıca tartışıldığı ve tartışmanın oldukça verimli geçtiği görüşü hakim. Kılıçdaroğlu’nun toplantıya katılan davetlilerden umutlu olduğunu ifade ettiği de belirtildi.

CHP liderinin davetlilere ”Memleket sorunları önceliğiniz olsun. Toplumun vicdanı olun. 2019 seçimlerinde kendinizi tabandan tavana kadar dizayn edin. Kamuoyunun sesi, gözü kulağı olun. Halka dokunun. Halkın içinden gelen yöneticilerimiz olmasına katkınız olsun” sözlerini sarf ettiği öğrenildi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.