DOLAR 32,5889 0.34%
EURO 34,8215 0.22%
ALTIN 2.506,580,90
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 21005461,76%
Düzce
14°

KAPALI

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

503 okunma

Sel afetinin vurduğu Akçakoca köylüleri kaderine terk edildi

ABONE OL
12/02/2021 09:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2019 yılında Akçakoca İlçe merkezi ve 24 köyü sular altında bırakan sel felaketi sonrasında hayatı normale çevirmek mümkün olamadı. Selde yıkılan köprü yaklaşık 1,5 sene geçmesine rağmen yeniden inşa edilmeyince, Esmahanım Köyü’ndeki hastaları almak için köye gelen Ambulanslar derenin üzerinden geçmek zorunda kaldı. Duruma tepki gösteren köy sakinleri ise deredeki su seviyesinin yükselmesiyle birlikte, ambulansın köye giriş yapamayacağını ifade etti.

  2019 yılının Temmuz ayında Akçakoca ilçesinde yaşanan sel felaketinde 7 kişi hayatını kaybetmiş, köylerde bulunan birçok köprü ise yıkılmıştı.

Köy halkına köprülerin yeniden inşa edilmesi yönünde ise söz verilmişti. Ancak sel felaketinin üzerinden 1,5 yıl geçmesine köylerdeki köprüler halen yapılmadı.

  Köyde hasta olması durumunda ambulanslar Uğur Deresi’nin üzerinden geçerek hastalara ulaşabiliyor. Su seviyesinin düşük olması sebebiyle araçların geçiş yapabildiği Uğur Deresi su seviyesinin yükselmesiyle araç geçişine de kapanmış olacak.

  Su seviyesinin yüksek olduğu zamanlarda ambulansın hasta almak için köye giremediğini belirten köy sakini Yakup Dağgül, köy halkının kendi imkanlarıyla inşa ettiği yaya köprüsünde hastaları ambulansın girebildiği noktaya kadar sırtlarında taşıdıklarını ifade etti.

  Sel felaketinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen yıkılan köprünün yapılmaması nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını dile getiren köy sakini Yakup Dağgül, ““Burası Esmahanım Köyü. 20149 yılında sel felaketinden yıkılan köyümüz. Bu dere harici karşı mahalleye geçişimiz yok. Bir hastamız olduğu zaman bu dereden ambulans geliyor. O şekilde hastamızı alıp götürüyor. Bu derenin su seviyesi yükseldiği zaman ilerideki yürüyüş köprüsüne kadar hastamızı taşıyoruz. Daha sonra hastamızı köprüden sırtımızda geçirip ambulansa bindiriyoruz. Selin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen buraya hala bir köprü yapılmadı. İnsanlar dereden traktörlerle geçiyor. Bu şekilde karşıya geçiş imkanı buluyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.