DOLAR 32,3799 0.18%
EURO 35,0029 -0.23%
ALTIN 2.324,840,25
BIST 9.067,61-0,14%
BITCOIN 2257475-1,12%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

  • Akçakoca Gazetesi
  • ASAYİŞ
  • Şehit yakınları ile gazilerin adını kullanan dolandırıcılık çetesine operasyon: 7 tutuklama
426 okunma

Şehit yakınları ile gazilerin adını kullanan dolandırıcılık çetesine operasyon: 7 tutuklama

ABONE OL
18/02/2021 15:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de kendilerini ’emekli albay’, ‘gazi üsteğmen’ ve ‘astsubay’ olarak tanıtıp, kurdukları Şehitler ve Gaziler Sosyal Hizmet Merkezi aracılığıyla sivil toplum kuruluşları (STK) ile vatandaşlardan şehit yakınları ve gaziler için para toplayarak dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 22 şüpheli adliyeye sevk edildi. Aralarında elebaşı Fikret T.’nin olduğu 7 şüpheli tutuklanırken 10 kişi adli kontrol şartıyla, 5 kişi ise çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, liderliğini Fikret T.’nin yaptığı Şehitler ve Gaziler Sosyal Hizmet Merkezi aracılığıyla dolandırıcılık yaptığı belirlenen bir çete tespit etti. Çete üyelerinin STK’lar, ticari işletmeler ve vatandaşları arayarak kendilerini emekli albay, gazi üsteğmen ve astsubay olarak tanıtıp, şehit yakınları ile gaziler için para topladığı saptandı.

DHA’nın haberine göre; kimlikleri belirlenen şüphelilere yönelik İzmir ile Ankara, İstanbul, Düzce ve Çanakkale’de eş zamanlı operasyon yapıldı. 22 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda, görüşmelerde kullanılan konuşma metinleri ve çeşitli silahlara ait mermiler ele geçirildi. Şüphelilerin aylık kazançlarının ise 500 bin TL olduğu belirlendi.

Çetenin, İstanbul ve Ankara’da da üyeleri bulunduğu, bu şahısların topladıkları paralardan da komisyon aldıkları saptandı.

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından 22 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Aralarında çetenin liderliğini yapan Fikret T.’nin olduğu 7 kişi tutuklanırken, 10 kişi adli kontrol şartıyla, 5 kişi ise çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

AKÇAKOCALILARI DA DOLANDIRDILAR

Çetenin Akçakoca’da da faaliyet yürüttüğü, telefonla aradıkları Akçakocalıların milli duygularını kabartarak para aldıkları ortaya çıktı. Çetenin mağduru olan Akçakocalı F.K., kendisini telefonla arayarak şehit yakını ve gaziler için hizmet merkezi sorumlusu olduğunu söyleyen bir kişinin kendisinden bu kesimlere destek için 200 lira istediğini, kendisinin de seve seve kabul ettiğini söyledi.

F.K. çetenin milli duyguları istismar ederek çıkar elde ettiklerinden haberi olmadığını ifade ederken, şehit yakını ve gaziler için istendiğini düşündüğü rakam için ”bin lira bile isteselerdi yine verirdim. Ben o paraların gerçekten vatan için kahramanca mücadele eden şehitlerimizin yakınlarına ya da gazilerimize verileceğini düşünerek verdim” dedi.

İzmir’deki soruşturmayla bağlantılı olarak Akçakoca Cumhuriyet Savcılığı tarafından da bir soruşturma başlatıldığı öğrenilirken, mağdur olan vatandaşların polise ifadelerini verdikleri ve çete üyelerinden davacı oldukları öğrenildi.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.