DOLAR 32,3492 0.29%
EURO 35,1153 -0.07%
ALTIN 2.310,041,44
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22937433,74%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özlü: Tüm Gücümüzle Akçakoca’dayız!..
2840 okunma

Özlü: Tüm Gücümüzle Akçakoca’dayız!..

ABONE OL
04/07/2021 11:23
Özlü: Tüm Gücümüzle Akçakoca’dayız!..
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından, bölgeye giden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Belediyesi’nin tüm araç ve personellerini seferber ettiklerini açıkladı. Başkan Özlü, “Düzce Belediyesi olarak bütün gücümüz ile Akçakoca’dayız” dedi. Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ise, gece yarısı beklenen kuvvetli yağış için teyakkuz halinde olduklarını açıkladı.

2 sene önce yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışan Akçakoca’yı yine sel vurdu. Sel felaketi nedeniyle, şehir merkezi ve bazı köyler sular altında kalırken, yaşanan son felakette can kaybının yaşanmaması tek teselli oldu.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, sel felaketi haberini alır almaz, Düzce Belediyesinin tüm imkânlarını Akçakoca için seferber etti. Akçakoca’da yaşanan sel felaketi için programını yarıda kesen Başkan Özlü, ilçeye giderek incelemelerde bulundu.

“Tüm imkânlarımız ile Akçakoca’dayız”

İncelemelerinin ardından  sorularımızı yanıtlayan Başkan Özlü, Düzce Belediyesinin tüm imkanları ile Akçakoca’nın yanında olduğunu söyledi. Haberi alır almaz ilçeye bütün belediye araçlarını ve personelini ilçeye yönlendirdiğini ifade eden Özlü, “Ben haberi alır almaz, bütün arkadaşlarıma talimat verdim. Dedim ki; ‘Düzce Belediyesinin ne kadar aracı, gereci, personeli varsa Akçakoca’ya gönderelim’ dedim. Arkadaşlarımızın büyük bir kısmı bura da, Su İşleri, İtfaiye, Fen İşleri, biz Düzce Belediyesi olarak buradayız. Biz bütün gücümüzle, bütün ekipmanlarımızla, bütün personelimiz ile Akçakoca’dayız. Sayın değerli arkadaşımız Belediye Başkanı Okan Yanmaz ile Akçakoca halkının yanındayız. İnşallah bu akşamı atlatacağız” diye konuştu.

“Devletimiz her türlü afetle mücadele edebilecek güçte”

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tüm afetlerle mücadele edecek güçte olduğuna dikkat çeken Başkan Özlü, “2 sene önce hatırlarsanız, yine Akçakoca ilçesinde büyük bir sel felaketi olmuştu. Hatırlayın, devletimiz bütün gücü ile oradaydı. Allah korusun, ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu afet konularında son derece deneyimli ve son derece donanımlıdır. Biliyorsunuz, AFAD diye bir kuruluşumuz var, tüm bu maksatla kuruldu. Onların yetenekleri çok fazla, ama Allah afet vermesin. Devletimizin diğer kurumları bu tür durumlarda gerekeni yapıyor” şeklinde konuştu.

Okan Yanmaz: “Gerekli bütün önlemleri aldık”

Gece saatlerinde etkili olması beklenen ikinci bir yağış uyarısına karşı teyakkuz halinde olduklarını belirten Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ise, şu açıklamalarda bulundu:

“Aslında biz elimizden geleni yapıyoruz, ama bu yağmurun da ne zaman yağacağı belli olmuyor. Gerekli tedbirler alınmasaydı, aslında 2019 yılındaki sel felaketi gibi olmuştu. Hemen hemen, 2 yıl önceki kadar metre başına yağış düştü. Hatta biz kepçelerimizi köprülerin başında tuttuk ve dere yatağından gelen ağaç kırıntılarını tuttuk. Eğer almasaydık; şuanda 15 Temmuz parkı ve buralar sular altında kalacaktı. Sağ olsunlar Sayın Valimiz olsun, DSİ Müdürümüz, Özel İdare Müdürlerimiz, Kaymakamız, hepsi gerekli tedbirleri alarak makinelerini ve bütün araçlarını buraya gönderdiler. Bu gece tekrar bir kuvvetli yağış bekleniyor. Bizlerde teyakkuz halindeyiz. İnşallah onu da hafif atlatırız diye düşünüyorum. Özellikle Sayın Düzce Belediye Başkanım Faruk Özlü’ye çok teşekkür ediyorum. Böyle durumlarda hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı.”

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.