DOLAR 32,4207 0.16%
EURO 34,8392 0.08%
ALTIN 2.402,530,25
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19299753,77%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

326 okunma

MİNNET ECZANESİ

ABONE OL
22/11/2019 14:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cüneyt Yemenici’nin işlettiği eczanenin adı olan Nimet Eczanesine bir gönderme olsun diye bu başlığı kullandım.

Yemenici’yi siyasete girmeden önce bir eczane sahibi olarak tanıyorduk. Daha sonra belediye başkanı seçildi ve bir hizmet insanı olarak daha yakından tanıdık.

Yemenici’ye hepimizin bir minnet borcu olduğunu düşündüğümden ve kendisine yapılan kara çalmaları, ahlak ölçülerinin dışında gördüğümden bu başlığı uygun gördüm.

Genç siyasetçi Cüneyt Yemenici, eczanesinin başında senelerce halkımıza güler yüzle hizmet eden birisiydi.

Zengin bir ailenin eğitimli evladı olarak, eczanesinde oturup kafasının rahatlığıyla kazanç elde eden birini nasıl bir hizmet etme sevdası harekete geçirdiyse artık, o sevdayla ateşten gömleği sırtına geçirdi.  

‘Akçakoca’ya nasıl daha iyi hizmet edebilirim’ düşüncesiyle belediye başkanlığı macerasına çıktığında kapalı bir kutuydu. Zamanla o kutuda gizlenmiş ne cevherlerin olduğunu gördük.

5 yıla sığdırılan dünya kadar hizmet, para ve araç imkanları, yardımlar, hibeler daha neler neler…

Akçakoca, onunla birlikte kabuğunu kırdı, büyük projelere ev sahipliği yaptı. Kendisinin önemli projelerinden biri olan içme suyu arıtma tesisinin açılışının da önümüzdeki günlerde yapılacağı konuşuluyor.

Acısıyla-tatlısıyla 5 yılda hayata geçen çok sayıda projeye rağmen, Yemenici,  2019 seçimlerini kaybetti.

Akçakoca tercihini sayın Okan Yanmaz’dan yana kullandı. Sayın Yanmaz’ın da güzel vaatleri vardı, güzel işler yapacağına inancım tamdır.  İnatçı ve mücadeleci ruha sahip Akçakoca sevdalısı Okan Yanmaz’ın da yolu ve şansı açık olsun.   

Siyasette kazanmak da ver kaybetmek de… Önemli olan memlekete bir tatlı huzur, tebessümle hayal edilecek bir hikaye bırakmaktır. Diğer belediye başkanlarımız gibi Cüneyt Yemenici de bu sebeple hep hayırla anılacaktır.

Lakin siyaset denen şey, ahlaksızlığı ilke edinenler tarafından her gün yeniden yeniden kire pasa bulandırılıyor, buna karşı da dikkatli olmak şart.

Geçtiğimiz günlerde eski belediye başkanımız Cüneyt Yemenici hakkında birilerinin yalan-yanlış, kasıtlı ve art niyetli yazıları tartışma yaratmıştı.

Şaşkınlıkla okudum. Yazıyı yazan kişi Nimet Eczanesinin kepenklerinin kapalı olduğunu ve (kendisine yakışan tabirle) demir parmaklıklar ardından ilaçlarını aldığını yazmış.

Akçakoca’da bu güne kadar görülmemiş bir durumu iddia etmiş kendince. Kalabalık şehirlerde eczanelerin kepenklerini indirip reçete alımı yaptıklarına bizzat kendim şahit oldum.

Gerekçesi ise gecenin bir vaktinde ne olacağı bilinmediği için can ve mal güvenliği açısından bunu yapmaları gayet doğal ve ayrıca yasal bir hak.

Fakat dünya yıkılsa bile benzer durumun Akçakoca’mızda yaşanmayacağını herkes bilir.  Çünkü biz birbirimizi tanırız. Hiç bir Akçakocalının nöbetçi eczaneye art niyetle girmeyeceğini bildiğimiz için o kepenklerin asla inik olmayacağını da biliriz.

Peki bu yalan neden?

Ben bunun tamamen kişisel nedenlerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Kişisel beklentileri karşılanmamış menfaatperestlerin düşkünce tavrına bir örnek olduğunu düşünüyorum.

İstediğini elde edemeyen avantacı güruhlar karalama ve yıpratmayı binlerce yıldır kullanıyor. Yapılan çirkinlik,  kadim bir kötülüğün Akçakoca’da tezahür etmiş kötü bir kopyasından başka bir şey değil.

Ben bunu bir ayıplı davranış olarak değerlendiriyorum.

Gerek Cüneyt Yemenici olsun gerek Fikret Albayrak, gerekse şu an Belediye başkanlığı görevini yapmakta olan Okan Yanmaz’ın şahsiyetlerine ve iş yerlerine yapılacak benzer yıpratmaların da aynı derecede karşısında olunması gerektiğine inanıyorum.

Yemenici’yi sevmiyor, eczanesinden alış veriş yapmıyor olabilirsiniz ama bu hem eczaneyi, hem çalışanlarını, hem de kendisini karalama hakkını kimseye vermez.

Akçakoca’ya yaptığı hizmetlerinden dolayı minnet duyulması gereken isimlere karşı umarız bu son iftira yazısı olur.

Genç başkan Yemenici’nin gecesini gündüzüne katarak, Ankara yolunu evinin yoluna çevirme pahasına gidip koparttığı 25 trilyonluk içme suyu arıtma tesisinin açılışı birkaç gün sonra yapılacak. Bu gurur Akçakoca’ya yeter.

Hizmet ehline iftirayı maharet kabul eden düşkünler ise çamur deryalarında debelenip dursunlar. O ayıp da onlara yeter.

Yazar: Şahin Karadağ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.