DOLAR 32,4319 0.22%
EURO 34,9986 -0.22%
ALTIN 2.327,150,33
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22970012,07%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Melenağzı’nda Sanat ve Tasarım Atölyesi Açıldı
2827 okunma

Melenağzı’nda Sanat ve Tasarım Atölyesi Açıldı

ABONE OL
05/07/2021 14:42
Melenağzı’nda Sanat ve Tasarım Atölyesi Açıldı
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Tasarımcı ve Cam Sanatçısı Pelin İnal, kurucusu olduğu Assos Sanatevi’nin ardından, Füzyon Cam, Ekolojik Baskı ve Tahta Baskı atölyeleri gerçekleştirilecek olan yeni sanat ve tasarım atölyesini Akçakoca Melenağzı’nda açtı. Temmuz ayında faaliyete geçecek atölyeler kapsamında, atölye mekanının yanında bulunan misafir evinde “konaklamalı eğitim” olanağı da sunuluyor.

Atölyelere hem yetişkinler, hem de çocuklar katılabilecek

Atölyeler, katılımcıların tercihine göre bir günlük veya konaklamalı eğitim şeklinde iki günü kapsayacak. Geniş bir bahçe içinde yer alan sanatevinde, hem yetişkinler hem de çocuklar için ayrı programlar düzenleniyor. Füzyon Cam ve Tahta Baskı atölyeleri yetişkinler ve 5 yaş üstü çocukların katılıma açık olacak. Ekolojik Baskı atölyeleri ise sadece yetişkinlerin katılımıyla gerçekleşecek.

Doğanın eşsiz dokusu tasarımlara yansıyor

2020 yılında yarattığı Artcholic Handmade markası adı altında doğayla tamamen uyumlu giyim ve ev tekstil ürünleri tasarlayan İnal, tasarımlarında ağırlıklı olarak ekolojik baskı ve tahta baskı tekniklerini kullanıyor. Doğanın her mevsim sunduğu farklı bitkiler, yapraklar, çiçekler; çeşitli baskı teknikleri ve doğal boyama ile tamamen organik kumaşlarda yeniden hayat buluyor.

İletişim:

Atölyelere katılım ve konaklamalı eğitim hakkında detaylı bilgi için pelininal@gmail.com adresinden ve (532) 393 21 42 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz. www.pelininal.com @artcholic Basın İletişimi: Sibel Balaban – sibelbalaban1@gmail.com / (538) 241 06 83

Pelin İnal Hakkında

Tasarımcı ve Cam Sanatçısı Pelin İnal, 1999 yılında başladığı cam çalışmalarını ‘füzyon’ tekniği üzerine yoğunlaştırdı. İnal, kendi atölyesinde çalışmalarına devam ederken, Cam Ocağı Vakfı’nda füzyon tekniği konusunda eğitimler de verdi. Kadıköy Sanatçılar Derneği’nin kurucu üyelerinden olan İnal, Fil Ambarları Güzel Sanatlar’da Cam Atölyesi Sanat Direktörlüğü yaptı. Boğaziçi Sanat Merkezi, Göcek Ecoclubinlycia Sanat Kampı, güzel sanatlara yönelik çeşitli eğitim kurumları ve kurumsal şirketlerde Füzyon Cam Sanatı konusunda eğitimler veren ve workshoplar düzenleyen İnal, halen atölye çalışmalarına ve füzyon cam konusunda eğitim vermeye devam etmektedir.

Pelin İnal, 20 yılı aşkın süredir yapı sektörüne yönelik cam üretimini sürdürmektedir. Sanatsal üretimi yapısal çözümlerle birleştiren tasarımlar ve ağırlıklı olarak; tek defaya özgü iç mekan uygulamaları, camla birleştirilmiş mobilya tasarımları, mimari camlar, cam aksesuarlar ve takı üzerine çalışmalarına devam etmektedir. İnal, gündelik yaşam, mitolojik, etnik ve tarihsel öğelerden yola çıkarak cam, seramik ve resim sanat dallarında; yeni malzeme keşifleri ve teknolojilerini birleştiren sanatsal ve mimari çalışmalar yapmaktadır. Sanatçı, bugüne kadar 19 karma sergiye katılmış, 16 kişisel sergi açmıştır. Eserleri yurtiçi ve yurtdışında birçok özel koleksiyonda yer almaktadır.

İstanbul’daki atölyesi ve kurucusu olduğu Assos Sanat Evi’nin ardından, 2020 yılında Melenağzı’nda yeni bir sanat ve tasarım atölyesi açan İnal, burada cam çalışmalarının yanı sıra, Ekolojik Baskı ve Tahta Baskı sanatları kapsamındaki çalışmalarına da devam etmektedir.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.