DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2077158-1,58%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

292 okunma

MARKA VE KOSGEB’İN 2018 DESTEK PROGRAMI AÇIKLANDI

ABONE OL
09/02/2018 15:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Sanayi ve Ticaret odası“Marka ve Kosgeb 2018 Yılı Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısını gerçekleştirdi.

Akçakoca Sanayi ve Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilen, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından 2018 yılı proje teklif çağrıları kapsamında bölgedeki kâr amacı güden ve gütmeyen kuruluşların, bölgesel gelişmeye ivme kazandıracak projeleri için karşılıksız vereceği desteklere ilişkin gerçekleştirilen “MARKA 2018 Yılı Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Düzce Üniversitesi, KOSGEB, MARKA, Düzce Teknopark İş Birliği içerisinde 8 Şubat 2018 tarihinde Perşembe günü saat 13:30 – 16:30 arasında Akçakoca Belediyesi Konferans Salonundaki toplantıya KOSGEB İl Müdürü Arif Torun, Düzce Teknopark TTO Üniversite sanayi işbirliği koordinatörü Özge Özkan, Marka Düzce il koordinatörü İbrahim Pehlivan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve girişimciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda bölgesel kalkınma çalışmaları kapsamında yürütülen mali destek programlarından ilçedeki kâr amacı güden ve gütmeyen herkesin azami fayda sağlaması gerektiğini belirten KOSGBE İl Müdürü Arif Torun, programların amaç ve önceliklerine uygun düşen projeler geliştirilmesi açısından gerçekleştirilen toplantının önemine de değindi.

Kalkınma Ajansının bölgemizde faydalı işler yaptığını ve projeleri desteklediğini belirten İl koordinatörü İbrahim Pehlivan, şu açıklamayı yaptı:

“Belki mütevazı bir bütçe gibi görünebilir ama kurulduğu günden bu yana Ajansa birçok fonksiyon da yüklendi. Avrupa Birliği ile eğer gerekli mutabakatlar ve fonlar sağlansaydı, Bölgesel Kalkınma Ajansları, Avrupa Birliği’nin aktardığı bütün kaynakları kullandırabilecekti, fakat ilişkiler ilerledikçe çok daha güzel şeyler yapılacaktır. Destek tablolarına baktığımızda büyük beklentiler içerisinde olabiliyoruz. Kalkınma Ajansları insanların önünü açıp büyük işler yapılmasına katkı sağlıyor ve destek veriyor. Kurum ve kuruluşlarımız ile özel sektörün çok güzel projeleri var. Burada Kalkınma ajanslarının birçok kişinin ufkunu açtığını söyleyebiliriz. İhracata giden yolda da firmalara büyük destek vermiş bir oluşum var. Eğer ilimizdeki sanayici ve iş adamlarımız ile kâr amacı gütmeyen kuruluşlarımız kaliteli ve güzel proje sunabilirse Düzce’de sıralamada daha da yükselir. Doğru yerde ve doğru zamanlama ile kabul edilebilir güzel projeler üretmenin peşinde olmalıyız.Merkezi Finans Kuruluşları ve Kalkınma Ajanslarımız ile Bakanlıklarımız da projelere destekte bulunuyor. Kalkınma Ajansındaki arkadaşlarımız sizlere her konuda yardımcı olmaya devam edecekler. Güzel projeler üreterek konularında uzman ve yetkin kişilerden oluşan MARKA’dan mutlaka faydalanmalıyız” dedi.

Kamu kesimi, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, yerel potansiyeli harekete geçirmek, proje ve faaliyetlere sağlanacak mali ve teknik destekler ile kurum ve kuruluşların proje üretme ve yönetme kapasitesini geliştirmek, Doğu Marmara TR42 Bölgesi’nin yatırım imkânlarını iç ve dış yatırımcılara tanıtmak suretiyle Bölge’nin, ulusal kalkınma planı ve programlarında öngörülen ilke ve politikalar çerçevesinde rekabet gücünü artırmak, ekonomik ve sosyal kalkınmasını gerçekleştirmek amacı ile 2014-2023 Bölge Planı kapsamında 4 ayrı Mali Destek Programlarını açıkladılar.

Toplantının sonunda soru cevap şeklinde geçen toplantı saat 16.300 da sona erdi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.