DOLAR 32,5553 -0.02%
EURO 34,8633 -0.05%
ALTIN 2.429,43-0,01
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2166758-0,53%
Düzce
29°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Mahallede Şenlik Var” etkinliğinin ilk gününde coşku…
2377 okunma

“Mahallede Şenlik Var” etkinliğinin ilk gününde coşku…

ABONE OL
12/07/2022 10:46
“Mahallede Şenlik Var” etkinliğinin ilk gününde coşku…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın tarihi Yukarı Mahallesi’nde kadınların el emeği göz nuru ile ortaya çıkardıkları  ürünler açılış töreni yapılarak sergilendi.

Şenliğe İlçe Kaymakamı Mustafa Can’ın yanı sıra, Belediye Başkanı Okan Yanmaz ile siyasi parti temsilcileri, STK yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Bando eşliğinde başlayan şenlikte, dükkan açılışları için kurdeleler kesildi. Geleneksel kıyafetleri içindeki kadınlar, protokol üyelerine oyun havaları ile eşlik etti.

Eğlenceden sonra kadınların ürettiği kılık- kiyafet, yeme – içme gibi çeşitli ürünler sergilendi.

Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, gazetecilere yaptığı açıklama da, çok güzel bir etkinlik olduğunu söyledi.

Can, bu mahallenin ilçe ve ilimizin tanıtılmasına katkı sunduğunu belirterek,”Yukarı mahallede özellikle tarihi mahallede özellikle kadınlarımızın tezgah açtığı mahalle pazarındayız. Burası Akçakoca ve Düzce için anlamlı bir yeri var. Burada bayanları el emeği göz nuru, yeme içme, kıyafetleri ve doğal ürünleri bir şekilde insanlarımızla buluşturuyorlar. Hem kendilerine hem de ailelerine ekonomik gelir elde ediyorlar. Hem ilçemizin hem yöremizin katkı sunuyorlar. Kendilerine teşekkür ederim.” dedi.

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’da, “Uzun zamandır pandemi sürecinde etkinlik düzenleyemedik. Tekrardan mahalle şenlikleri yapmaya karar verdik. Belediye olarak mahallenin ve derneğinin yanında olduk.Bu süreci kademe kademe farklı yerlere getirmek için elimizden gelen çalışmaları yapmaktayız. Gelecek yıl bu mahallemizi daha da güzelleştireceğiz.” ifadesini kullandı.

AK Parti İl başkanı Mustafa Keskin’de, çok güzel bir organizasyon olduğunu ve herkesi mahalleye davet ettiğini söyledi.

Etkinlik, oyun havaları ve yeme içme ikramı ile devam etti.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.