DOLAR 32,5652 0.03%
EURO 34,9221 0.2%
ALTIN 2.424,050,05
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2100358-3,35%
Düzce
29°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

KUR’ANI İNGİLİZCEYE ÇEVİREN AKÇAKOCA AŞIĞI DAVUD PEACHY EŞİNİ KAYBETTİ…
4762 okunma

KUR’ANI İNGİLİZCEYE ÇEVİREN AKÇAKOCA AŞIĞI DAVUD PEACHY EŞİNİ KAYBETTİ…

ABONE OL
10/12/2022 13:45
KUR’ANI İNGİLİZCEYE ÇEVİREN AKÇAKOCA AŞIĞI DAVUD PEACHY EŞİNİ KAYBETTİ…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İslam dinini seçtikten sonra Amerika’daki üniversite hocaşığından vazgeçerek ailesiyle Akçakoca’ya yerleşen Davud Peachy, hayat arkadaşı Nuriye Peachy’yi kaybetti.

İslamiyete göre yaşamayı kendine düstur edinen Nuriye Peachy, 3 aydır yoğun bakım altında tutulduğu hastanede kalp krizi geçirerek hayata gözlerini yumdu.

25 yıl önce Akçakoca’ya yerleşen Peachy çifti, zamanla çok sevdikleri Yukarı mahalle’deki tarihi evlerden birini satın aldıktan sonra restore ederek orada yaşamaya başladılar.

Düzce Üniversitesi’nde İngilizce okutmanlığı yapan Davud Peachy, Kur’an- Kerim’i İngilizceye çevirerek önemli bir akademik çalışmaya imza attı.

Kur’ana göre yeşamayı kendilerine düztur eden Peachy çifti, her yardım isteyenin yanında yer almaları ve iyi komşuluk ilişkileriyle Akçakoca’nın sevilen çifti oldular.

Nuriye Peachy’nin hastalığı nedeniyle uzun süredir hastaneleri yol eden Davud Peachy, eşinin vefat haberini almasıyla adeta yıkılırken, çifti tanıyan Akçakacalılar da vefat haberiyle oldukça üzüldüler.

Nuriye Peachy’nin cenazesi, bugün ikindi namazını müteakip Yukarı mahalle camiinde namazı kılındıktan sonra Yukarı mahalle mezarlığında defnedilecektir.

Akçakoca Gazetesi ailesi olarak Nuriye Peachy’ye Allah’tan rahmet dilerken, başta Davut Peachy olmak üzere yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.