Ailelerinden uzak kalmak zorunda kalmış ve devlet korumasına alınmış çocuklara aile kazandırmak amacıyla Düzce Valiliği’nde“Koruyucu Aile Tanıtım Toplantısı” toplantısı düzenlendi. Vali Zülkif Dağlı, Düzce’deki sevgi evlerinde kalan 123 çocuğun koruyucu aileye kavuşturulmasının amaçlandığını kaydetti.
https://youtu.be/aXSnXp2h05I
Ailelerinden çeşitli nedenlerden dolayı uzak kaldığı için Düzce’de sevgi evlerinde barınan çocukların koruyucu aile yanında olması için harekete geçildi. Sevgi evlerinde kalan 187 çocuktan 54’ünün sıcak bir aile ortamına kavuştuğu Düzce’de, geçtiğimiz günlerde Akçakoca’da düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya gelen Vali Zülkif Dağlı, somut adımlar için vakit kaybetmeden çalışmalara start verdi.
“Toplantının amacı 123 çocuğumuzu koruyucu aileye kazandırmak”
Düzce Valiliği Konferans Salonu’nda düzenlenen “Koruyucu Aile Tanıtım Toplantısı”nda konuşan Dağlı, şu ifadelerde bulundu:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Hanımefendinin koruyucu ailelik yapması çok önemli. Onun haricinde bizim insani olarak yapmakla yükümlü olduğumuz bir görev diye düşünüyorum. Baktığımızda ülkemizde 12-13 bin civarında bu şekilde çocuğumuz var. Ancak bunların 5 bine yakını koruyucu ailelerin yanında kalıyor. Diğerleri maalesef hala her ne kadar devlet şefkati altında olsa da aile şefkatinden uzak şekilde yaşıyor. Bizim amacımız ilimizde 187 çocuğumuz var bunların 54 tanesi koruyucu ailelerin yanında. Yurtlarımızda kalan 123 çocuğumuz var. Hedefimiz yoğun bir çalışma ile bu çocuklarımızın hemen hemen tamamını biz koruyucu ailelerimize nasıl kazandırmaktır.”
“Biz hala yüzde 35-40’lardayız”
Ülke olarak bu koruyucu aile olmayı görev edinmekte geride olduğumuzu kaydeden Dağlı şöyle devam etti: “Avrupa bu işi çözmüş. Orada koruyucu ailelerde kalan çocukların oranı yüzde 80. Onlar bu işi başarmış biz hala yüzde 35-40’lardayız. Buradan geri olduğumuz anlaşılıyor. Ama biz bunu hep birlikte aşacağız. Yoğun bir kampanya yapıp halkımıza duyuracağız.”
“Aile modelini benimsemiş çocuklar olarak hayata katmak istiyoruz”
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım ise çocuk hizmetlerini diğer hizmetlerin önünde tuttuklarını ifade ederek, “İstiyoruz ki bu çocuklar 18 yaşına gelmeden aile figürünün benimsendiği, anne baba rol modelinin benimsendiği hizmet modeli olan koruyucu ailelerimize bu çocuklarımızı kazandıralım. Hem koruyucu ailelerimiz maddi-manevi ve sosyal imkanlarından istifade etsinler hem de çocuklarımızı 18 yaşına geldikten sonra doğru davranışları kazandırmış aile modelini benimsemiş çocuklar olarak hayata katmak istiyoruz” diye konuştu.