DOLAR 34,0006 0.29%
EURO 37,8516 0.64%
ALTIN 2.820,980,42
BIST %
BITCOIN 1961047-3,13%
Düzce
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

KAPLAN DEDE İÇİN ÜÇ PARTİDEN ORTAK ÇAĞRI
2018 okunma

KAPLAN DEDE İÇİN ÜÇ PARTİDEN ORTAK ÇAĞRI

ABONE OL
12/08/2024 17:13
KAPLAN DEDE İÇİN ÜÇ PARTİDEN ORTAK ÇAĞRI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca ve çevre ilçelerininin doğal hayatını doğrudan etkileyecek olan ormanlarımızda maden arama çalışmasına karşı tepkilerin ardı arkası kesilmezken, 3 siyasi parti ortak bir deklarasyon yayınlayarak maden arama çalışmalarına karşı olacaklarını söylediler.

Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi ve İYİ Parti ilçe başkanları ortak bir açıklama ile kamuoyuna seslerini duyurdular.

İşte 3 partinin ilçe başkanlıkları tarafından yayımlanan o ortak açıklama:.

Kaplandede Dağı bölgesinde yapılcak olan maden arama faaliyetine “Dur” demek için yola çıkan, “Akçakoca Gönüllüleri ve Su Havzası Koruma Platformu” nun ortak çalışmaları neticesinde, ilk resmi adım 14 Ağustos Çarşamba günü atılacaktır.

Yapmış olduğumuz toplantıların ve değerlendirmelerin neticesinde ilk adım olarak Akçakoca Sarıyayla Barajının ve su havzasının maden arama alanının etki alanı içinde olduğu tespit edilmiştir.

Akçakoca’ya Milyonlarca yatırım yapılarak kazandırılan bu barajın Akçakoca’nın can damarı olması sebebiyle, baraj çevresinde oluşacak tahribatın muhakkak suretle su kaynaklarına ulaşacağı ve dolayısıyla şebeke sularımızın bundan etkileneceği öngörülmüştür.

Bunun yanında civar köylerde yaşayan canalıların ve köylülerin yaşam alanının tahribata uğrayacağı da aşikârdır.

Bu sebeplerden ötürü maden arama faaliyetinin daha ileri safhalara gelmeden bir an önce durdurulması ve geri dönüşü olmayan olumsuzlukların ortaya çıkmasını engellemek adına, en başından “yürütmeyi durdurmak için” Akçakoca Belediyesinin Bünyesinde açılacak olan davanın ilk resmi girişim olarak yapılması uygun görülmüştür.

İlerleyen aşamalarda sivil toplum ile birlikte bireysel olarak davalar da söz konusu olacaktır. Bu girişimler ve atılacak adımlar “Akçakoca Gönüllüleri ve Su havzası Koruma Platformu” olarak yapacağımız diğer toplantılarda tekrar gündeme gelecektir.

Bizler; Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi ve İyi Parti ilçe teşkilatları olarak 14 Ağustos Çarşamba Günü açılacak olan ilk resmi davayı destekliyoruz ve tüm partililerimizi saat 11:00 da adliye binası önünde buluşmaya davet ediyoruz.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ