DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22366412,75%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

03:58

İMSAK'A KALAN SÜRE

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI LOKUM, SEÇİMLERLE İLGİLİ SORULARIMIZI YANITLADI
3821 okunma

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI LOKUM, SEÇİMLERLE İLGİLİ SORULARIMIZI YANITLADI

ABONE OL
27/04/2023 19:10
İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI LOKUM, SEÇİMLERLE İLGİLİ SORULARIMIZI YANITLADI
2

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum ile 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Seçimlerin ülkemiz için bir kader seçimi olacağına vurgu yapan başkan Lokum, İYİ Parti olarak her kademede hazır oldukları seçim sürecinde, programlı bir çalışma ile vatandaşlarla buluşmalar gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

‘ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU 14 MAYIS SEÇİMİNİN KESİN GALİBİ!’

Öncelikle tüm halkımızın geçmiş ramazan bayramını kutlayarak başlayalım. Türkiye genelinde cumhurbaşkanlığı seçiminde bizler hem İYİ Parti hem de Millet İttifakı olarak yoğun çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bizim sahada da gördüğümüz, tüm anket çalışmalarında da, yirmi farklı anket şirketinin anket sonuçlarına göre Sayın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığını çok rahat bir şekilde kazandığı artık gün gibi aşikar duruma geldi.

Ben de kendim gördüğüm kadarıyla yüzde 56’ya 44 gibi bir oranla Sayın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olduğu konusunda artık kesin fikre ben de sahip oldum.

‘MANSUR YAVAŞ VE EKREM İMAMOĞLU’NUN KATKILARI OLDUKÇA YÜKSEK’

Allah’ın izniyle 14 Mayıs akşamı Millet İttifakı iktidara gelecektir. Sayın Meral Akşener’in de katkılarıyla Mansur Yavaş ve İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı yardımcısı olarak sisteme dahil edilmelerinin sahadaki faydalarını da mitinglerden görebiliyoruz. Hem Mansur Bey’in hem de Ekrem Bey’in yaptığı mitinglerin ne kadar kalabalık olduğu hepimizin aşikarı. Geçen günkü Uşak mitingi herhalde tarihin en kalabalık mitinglerinden biri olarak sosyal medyaya yansıdı.

‘DÜZCE’DE FERMUAR SİSTEMİ UYGULANDI’

Biz hem milletvekili olarak hem de cumhurbaşkanlığı olarak iki kulvarda yarışıyoruz. Bildiğiniz gibi Düzce’de fermuar sistemi uygulandı ve Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden seçime giriliyor. Birçok yerde işte Yozgat’ta Cumhuriyet Halk Partisi çekildi, İYİ Parti’nin adayları var. Düzce’de de Cumhuriyet Halk Partisi’nin logosuyla seçime giriliyor. Bunun karışıklık yaratmaması için burada açıklamak istedim.

Biz Düzce’de Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy atacağız. Yani şöyle söyleyeyim; Bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na, bir oy Cumhuriyet Halk Partisi’ne olarak oy kullanılacak. Zaten İYİ Parti’nin ve diğer Millet İttifakı bileşenlerinin pusulada logosu olmayacak. Genel merkezlerimizin almış olduğu karar bu.

”DÜZCE’DE CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN DE MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN DE CHP’YE MÜHÜR!”

E tabii ayrı ayrı girdiğimiz yerler de var. Mesela Bolu’da ayrı ayrı giriliyor. Sakarya’da Zonguldak’ta ayrı ayrı giriliyor ama Türkiye’nin 9 ilinde CHP’den 7 ilinde de İYİ Parti’den seçime giriliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi önemli olduğu kadar milletvekilliği seçimi de çok önemli olduğu için genel merkezlerimiz milletvekilliği çıkarma ihtimali olan yerlerde böyle kararlar aldılar.

O yüzden tüm Millet İttifakı bileşenlerinin seçmenlerinin ve özellikle şahsım dolayısıyla tüm İYİ Parti seçmenlerinin Millet İttifakı’na destek vermeye ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olan Millet İttifakı adaylarına oy vermelerinin çağrısında bulunuyorum. Bizler de Düzce genelinde bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın Cumhurbaşkanlığı seçimi artık bitmiştir. Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. cumhurbaşkanıdır. Millet İttifakı’nda ülkenin güzel günlere kavuşacağı güzel günler hep beraber yakındır.

TALİH ÖZCAN KILIÇDAROĞLU’NA ÇOK YAKIN BİR İSİM. ONUN ARACILIĞIYLA ÇOK HİZMET GELECEK’

Düzce için neler yapıyoruz?.. Düzce’de bildiğiniz gibi 3 tane çok birbirinden kıymetli adayımız var. Düzce’mizde çok yararlı olabilecek milletvekili adaylarımız var. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi Kontenjanından birinci sıra adayı olan Talih Özcan hem genel merkez nezdinde hem de CHP kadroları nezdinde etkili görüşmeleri olan ve gücü olan bir aday. Kendisi de bunu söylüyor; Düzce’ye çok şeyler katabileceğini…

Sayın Talih Özcan, sayın Kılıçdaroğlu’yla bire bir görüşebilen bir aday. Cumhurbaşkanının Kılıçdaroğlu olduğunu varsayarsak Düzce’de yapılacak yatırımlar konusunda büyük katkıları olacağını düşünüyoruz. Hem bakanlık yapacak kişilerle olan yakın arkadaşlığı hem de sayın Cumhurbaşkanıyla Kılıçdaroğlu’yla yapacağı istişareler konusunda Düzce’mizin ve Akçakoca’mızın çok şeyler kazanacağına olan inancım tam.

Mesela dün Yığılca’daydık. Ben Yığılca’ya bir sene falan olmuştu gitmeyeli. Hiç bir yol değişikliği olmamış. Kendisi söz verdi, birinci yapacağım iş Yığılca’nın yolu dedi mesela. Bakanlıkların bize verdiği güçle de Düzce’ye çok büyük katkıları olacağını düşünüyorum.

‘İKİNCİ SIRA ADAYIMIZIN ÇALIŞKANLIĞI HERKESİN AŞİKÂRI’

İkinci sırada bulunan adayımız İYİ Parti kontenjanından gelen bizim de mesai arkadaşımız, İYİ Parti kurucularından Aslıhan hanım. Kendisinin artık tüm Düzce kamuoyunda, seçim çalışmaları sonucunda ne kadar çalıştığını ve bu sürece ne kadar büyük katkı sağladığı herkes tarafından aşikar oldu.

Bizim gönlümüz istiyor ki onu da Meclis’e gönderelim. Allah’ın izniyle onun için elimizden geleni yapıyoruz. Biz İYİ Parti olarak hem bize verilen ve yaptığımız bu anlaşmanın verdiği görevi, namusumuz sayarak elimizden geleni yapıyoruz hem de Aslıhan hanım için elimizden geleni yapıyoruz.

Aslıhan hanımın kendisi tarafından giydirilmiş her yerde afişi var. Sağ olsun ben ikinci sıradayım ben niye daha çok çalışayım demeden sanki birinci sıra adayıymış gibi yoğun bir çalışma gösteriyor. Biz kendisiyle gurur duyuyoruz. Sempatikliği ve güler yüzlülüğüyle tüm halkın da sevgisi kazandı. Çok enteresan bir şey anlatayım, Akçakoca’daki gezilerimizde bir gün ben hastaydım katılamamıştım, kendisi bizim arkadaşlarımızla birlikte mahalle pazarını gezdi. Sonrasında 3 kişi bana ben sizin vekil adayınızı çok sevdim üye olmaya geliyorum dedi. Öyle sempatik ve iyi bir arkadaşımız ki elimizden gelen her şeyi onun için de yapacağız.

‘JALE HANIMIN ÖZVERİSİ BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR’

3. sıra adayımız Jale Hanımla da ben daha önce çalıştım. Kendisiyle daha önceden bir tanışıklığımız var zaten. O da elinden gelen bütün katkıyı sağlıyor. Özellikle Akçakoca’da çok güzel ve birlikte bir seçim kampanyası yürütüyoruz. Diğer ilçelerde de büyük bir ihtimalle öyledir. Hem Tuğrul başkan, hem Özkan başkan hem Yılmaz başkanla köy köy geziyoruz. İşte dün akşam Tepeköy ve Subaşı’ndaydık. Ondan önceki akşam Dadallı ve Döngelli’deydik. Ve ondan önceki akşam Uğurlu… Böyle böyle her köyü geziyoruz.

‘İTTİFAK ORTAKLARIMIZLA UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ’

Köy dönüşleri Akçakoca’daki kafeleri geziyoruz. Elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Bire bir tüm yönetim kurullarımızla birlikte yapıyoruz bunu. Tüm Cumhuriyet Halk Partisi yönetim kurulu üyeleri, Saadet Partisi yönetim kurulu üyeleri ve İYİ Parti’nin yönetim kurulu üyeleri bu olaya çok büyük destek veriyor.

Artık insanlarımız 20 yıllık Ak Parti iktidarından sıkılmış bunu sahada görebiliyoruz. Akçakoca’da da bunu görebiliyoruz. Bize bu birleşmenin ne kadar doğru bir karar olduğunu, en azından bir vekil çıkarmanın doğru bir karar olduğunu Düzce’de söylüyorlar. Biz sahada gördüğümüz başarılı çalışmaların ve halkın bize teveccühüyle 1 değil 2 vekil peşinde koşmamız gerektiğini inanıyoruz. İnşallah hem Cumhurbaşkanlığı’nı kazanıp hem de Düzce’den çıkartabildiğimiz kadar milletvekili çıkartıp Düzce’nin makus talihini değiştirmek istiyoruz.

‘AKÇAKOCA’YA ÖZEL VURGU YAPIYORUZ’

Ben Akçakoca’nın bir siyasi parti ilçe başkanı olarak da hem kendi arkadaşımız olan Aslıhan Hanım’a hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Tarık beye de söyledim bunu, vekil olduklarında Akçakoca’ya büyük önem vermelerini, Akçakoca’ya Düzce’ye gelen yatırımların Kabalak’tan dönmemesi gerektiğini söylüyorum. Akçakoca’nın Düzce’nin itici gücü sayılacağını ve o şekilde çalışmalar yapılacağının da sözünü aldım. Biz, bir hükümet partisi ilçe başkanının Akçakoca’ya neler katabileceğini, hem Tuğrul başkan ve diğer başkanlarla birlikte Akçakoca’yı nasıl kalkındıracağımızı, seçimi kazandıktan sonra tüm Akçakoca halkına göstereceğiz.

Göreceksiniz, tüm sorunları biliyoruz hepsinin farkındayız. Köylerin sorunlarını biliyoruz. Hükümetimizle birlikte koordinasyonla çalışarak Allah’ın izniyle bu birlikteliği de hiç bozmadan, Akçakoca’nın tüm yollarını, tüm su sorununu çözeceğiz.

‘AKÇAKOCA HALKINDAN DESTEK İSTİYORUZ’

Biz, Tuğrul başkanla günde beş kere konuşuyoruz belki. Özkan bey ve Yılmaz beyle de sürekli istişare halindeyiz. Planlıyoruz, çalışıyoruz, elimizden geleni yapıyoruz. Siz Akçakoca halkından da bu çalışan, sizin sorunlarınızı bilen, kendi menfaatine değil de sizin menfaatinize çalışan bu güzel insanlara destek vermenizi istiyoruz.

Artık 20 yıl oldu lütfen siz de Akçakoca halkı olarak elinizi vicdanınıza koyun ve kimin sizin için çalışacağını, kimin sizi daha iyi yerlere getireceğini görün ve bu seçimi hep beraber kazanıp ülkemizi düzlüğe çıkartalım.

‘BİZE İFTİRA ATARAK SEÇİM KAZANMAYA ÇALIŞIYORLAR; YAZIK!’

Gittiğimiz çalışmalarda, köylerde, çarşıda, esnaf gezerken anlattığımız şeyleri belki de birçoğunuz biliyorsunuzdur ama bazı şeyleri ben buradan bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Millet İttifakı iktidarında sayın Kemal Kılıçdaroğlu hep söylüyor, ilk bayramda emeklilerin hesaplarına 15 milyar lira emekli ikramiyesi yatacak. Birçok vaadimizden sadece bir tanesi bu.

100 bin öğretmen atamasıyla ilgili vaadi var kendisinin. Emeklilerin, EYT’lilerin sorunlarıyla ilgili. Mesela Kışıçdaroğlu’nun fındık fiyatıyla ilgili 4 dolardan fazla olacağına yönelik vaadi var. Yani bölgemizle alakalı olduğu için söylüyorum birçok vaadimiz var. Bu vaatlerin hepsini biz gerçekleştireceğiz. Zaten siz de görüyorsunuz Millet İttifakı şunu yapacağız diyor ertesi gün Sayın Cumhurbaşkanı hemen ben zaten yapacaktım deyip yapıyor.

Bunu görüyorsunuz. Biz daha iktidar olmadan iktidarız.  Gördünüz EYT çıktı,  biz muhalefet olarak bu kadar bastırmasak çıkmayacaktı.

Mesela Kılıçdaroğlu mülakatların kaldırılacağını söyledi, 2 gün sonra cumhurbaşkanı mülakatları kaldırdı. 20 yıldır iktidarsınız mülakatı kaldırmak şimdi mi aklınıza geldi? İnsanlar bunu soruyor.

‘BİZ NELER YAPACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ VERİYORUZ’

Siz iktidarı da görüyorsunuz. Onların iftiralarına bakmayın sevgili vatandaşlar. Görüyorsunuz bize iftira atmaktan Başka hiçbir argüman yok ellerinde. Biz neler yapacağımızı söylüyoruz onlar sadece bize iftira atıyorlar. Bize yok teröristlerle şöyleymiş, yok Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kaldıracaklarmış falan filan… Yahu arkadaş Diyanet İşleri Başkanlığı’nı Atatürk kurdu ya. Bu ülkede Atatürk’ün kurduğu kurumu kim kaldırabilir. Biz Diyanet İşleri Başkanlığını kaldırmayacağız, geldiğimizde Diyanet İşleri Başkanlığı’nı temizleyeceğiz; Siyasetten temizleyeceğiz. Siyasette Diyanet’in ne işi var? O yüzden biz Türkiye’yi düzlüğe çıkartacağız. Siz onların bize attığı iftiralara bakmayın.

Son zamanlarda teröristlere açıklama yaptırıyorlar. Geçen bir mitingde Mansur bey söyledi. ‘Devlette devamlılık esastır. Ne yaptınız? İHA SİHA mı yaptınız? Eyvallah arkadaş. Sağ olun. Biz geldiğimizde bunları teröristlerin kafasına bomba olarak kullanacağız. Sizin verdiğiniz 18 adayı, Yunanistan’ın işgal ettiği on sekiz adayı geri alacağız’ dedi.

Bize sadece iftira atıyorlar, başka bir şey yok. Bizim cumhurbaşkanı adayımızın nerede görülmüş teröristle el tutuştuğu? Ama sizin cumhurbaşkanı adayınızın teröristin elini sıkmışlığı var. Benim genel başkanımın açıklaması var benim elime terörist eli değmedi diye. Ama sizin eliniz HÜDAPAR’a değdi.

‘ÖZELLİKLE KADIN SEÇMENLERE SESLENİYORUM!’

Bu aşamada özellikle kadınlara seslenmek istiyorum. Bu seçim kadın karşıtlarıyla kadınların haklarını korumak isteyenler arasında geçecek. Gaffar Okkan’ın katilleriyle, Sinan Ateş’in katilleriyle onların katillerini yargılamak isteyenler arasında geçecek. Biz hiçbir terör örgütüyle görüşmeyeceğiz. Hepsinin cezasını vereceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Diyorlar ki Abdullah Öcalan’ı serbest bırakacaklar. Allah aşkına buna inanan var mı, sadece iftira atıyorlar. Sevgili vatandaşlar! Siz de artık gerçeği görün. Biz geldiğimizde bütün terör örgütlerinin bu ülkeden kökünü kazıyacağız. Eline silah alan herkesin karşısında olacağız. Ülkenin devam eden yatırımlarının hepsini yapacağız. Ülkeyi feraha kavuşturacağız.

Siz şöyle inanıyor musunuz Mansur Yavaş’ın olduğu yerde, Meral Akşener’in olduğu yerde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun olduğu yerde terör örgütüyle birlikte olunabilir mi? Kuru iftiralara inanmadan, siyaseti çirkinleştirmeden devam etmek lazım. Daha birkaç yıl önce HÜDAPAR’a terör örgütü diyen sayın Cumhurbaşkanıydı, ben demedim, videoları var.

Bazı arkadaşlar çabuk unutuyor. Ben böyle telefonuma videoları kaydediyorum ki bu videoları sonradan dinletiyorum. Gençlerimiz bu videoları yayınlayacağız biz daha sonra. Bu ülkede Türk bayrağını kabul etmiyoruz diyen açıklamalar var. Bu ülke Türkiye Devletidir Türk Devleti denmesini kabul etmiyoruz diyen açıklamalar var. Bunlar AKP listesinden milletvekili adayı olacaklar. Türk Devleti denmesin diyen bir adam Ak Parti’den milletvekili adayı olacak. Ama biz teröristiz, onlar süper, böyle bir şey yok.

‘BU ÜLKEYİ BİZ DÜZLÜĞE ÇIKARTACAĞIZ!’

Biz bu ülkeyi yolda bulmadık. Hiç kimseye de peşkeş çekmesine izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi iftira siyasetinden, yalan siyasetinden kurtaracağız. Bize güvenin, 20 senedir bunların yaptıkları ortada. Ha bu arada Oslo’da teröristlerle kimin görüştüğünü herkes biliyor. Ama ne benim genel başkanım, ne de başkasının böyle bir görüşmesi hiç olmadı. O yüzden bize güvenin.

20 senedir Ak Parti’nin ekonomik sorunlarla ülkemizi getirdiği yer ortada. Biz hem ülkemizi düzlüğe çıkartacağız hem de içi boşalmış kurumları siyasetten de başlayarak düzelteceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Müsterih olun. Millet İttifakı’nda her şey çok güzel olacak. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da bu ülkenin cumhurbaşkanı olacak ve çok hızlı bir şekilde en az 2-3 sene içinde Suriyelileri, Afganlıları, Pakistanlıları ülkesine göndereceğiz. Allah aşkına biri söylesin Pakistan’da iç savaş mı var? Niye bu ülkeye Pakistanlılar geliyor? Hadi Afganlıları Suriyelileri anladık. Savaş var diyorlar, Pakistanlılar niye geliyor? Niye Ak Parti, niye Cumhur İttifakı bu işe ses çıkartmıyor? Biz en kısa zamanda mültecileri de ülkesine göndereceğiz.

Bizim ülkemizin vatandaşları çalışmak için yurt dışına gitmek zorunda kalmayacak. Hepsini de geri getireceğiz. Ülkemizi en az 2-3 sene içinde düzlüğe çıkartacağız. Biz bunun sözünü veriyoruz.

Lütfen sizden son olarak istirhamım şudur; bizim vaatlerimizi, bizim söylemlerimizi dinleyin. Yalan – yanlış iftiralara kanmayın. Biz ülkemizi seviyoruz. Bizim olduğumuz yerde hiçbir sorun olmayacaktır. Hepinizi çok seviyoruz. İnşallah güzel günlere ulaşacağız. Teşekkür ediyorum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.