DOLAR 32,5006 0.15%
EURO 34,7451 0.04%
ALTIN 2.487,731,05
BIST 9.501,77-0,30%
BITCOIN 2029248-0,43%
Düzce
18°

HAFİF YAĞMUR

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

273 okunma

İŞTE TARTIŞMALI PROJENİN DETAYLARI

ABONE OL
16/03/2018 14:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın Subaşı Köyü sınırları içerisine yapılacak olan Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ilişkin Düzce Valiliği’nde bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda çok yönlü olarak hizmet verecek merkezin, özellikle kontrolsüz üremenin önüne geçerek, sayıları giderek artan sokak hayvanları sorununa çare olacağına dikkat çekildi.

Düzce’de başıboş sokak hayvanlarının tedavisi ve bakımı için Şubaşı Köyü’nde yapılacak olan Düzce Geçici Bakım Merkezi’yle ilgili Düzce Valiliği’nde toplantı yapıldı.

Toplantıda Düzce’de artık önemli bir sorun haline dönüşen sokak hayvanları konusuna hem vatandaş hem de hayvanlar açısından çözüm getirecek Geçici Bakım Merkezi ilgili slayt eşliğinde detaylı bilgiler verildi.

“Tedavileri yapılanlar alındıkları bölgeye geri bırakılacak”

Toplantıda açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Sanat Tarihçisi Dilek Çavuş, merkeze getirilen başıboş hayvanların yapılacak tedavilerin ardından alındıkları bölgelere geri bırakılacağını kaydetti. Çavuş, şu ifadelere yer verdi:

“Bize tahsis edilen 560 dönüm arazi içinde biz 16 dönümlük alanı kullanacağız. Bu 16 dönümlük alanın 3500 metre karesi kapalı olacak. Geçici hayvan yaşam merkeziyle birlikte alanda kafeterya, vakıf gibi binalarda olacak. Düzce merkez ve merkeze bağlı köylerde bulanan başıboş hayvanlar buraya getirilerek yapılacak tedavilerin ardından alındıkları bölgelere geri bırakılacak. Ayrıca kaza geçirmiş çeşitli yerlerinde yara almış hayvanlarda iyileşene kadar tedavi görerek alındıkları bölgelere geri bırakılacak. Gebe olan hayvanlar ise doğum yapana ve yavrular büyüyene kadar merkezimizde tutularak gerekli şartlar oluştuktan sonra yine alındıkları bölgelere bırakılacak.”

“Hedefimiz çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak”

Düzce’de sayıları giderek artan sokak hayvanlarının kontrollü üremesi ve hastalıklardan korunmasının amaçlandığının altını çizen Çavuş, ayrıca merkezin çocuklara hayvan sevgisini aşılamakta önemli rol oynayacağı üzerinde durdu.

Çavuş, “Doğum yapan hayvanları kısırlaştırmayı düşünüyoruz. Ayrıca okullardan hayvanlara bakmak için ziyaretlerde olacak. Bizim temel hedefimiz çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak ve başıboş hayvanları yaşadığı zorluklardan kurtarmak olacaktır.” şeklinde konuştu 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.