DOLAR 32,3769 0.15%
EURO 34,9738 -0.31%
ALTIN 2.324,300,22
BIST 9.151,040,78%
BITCOIN 2264089-0,44%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

670 okunma

İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararı Akçakoca’da protesto edildi

ABONE OL
22/03/2021 13:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesini fesih kararının ardından, bu karara yurt genelinde tepkiler büyürken, bu tepki eylemlerinden biri de Akçakoca’da gerçekleşti.

Akçakoca’da Eğitim Sen sendika binası önünde toplanan çok sayıda katılımcı, İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı tavır gösterirken, katılımcılar adına ortak basın açıklamasını ise emekli hemşire Hatice Kahraman okudu.

İşte o açıklamanın tamamı… 

”DEVLET KADINA ŞİDDETSİZ YAŞAM HAKKINI TANIMADI!

Kadın cinayeti olmadan, şiddete maruz kalmadan geçirdiğimiz tek bir gün bile yok! Bu cinayetleri ve şiddeti önlemek, katilleri cezasız bırakmamak için çaba gösterilmesini beklerken, bir gece Resmi Gazetede yayınlanan İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararı ile kadınların hayatına bir karabasan gibi indi. İktidar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı ile kadınları her türlü şiddete karşı korumaktan vazgeçtiğini ilan etti. Bu çekilme ilanının kadın katillerini, tacizcileri, tecavüzcüleri daha da cesaretlendireceği açıktır.

Ülke tarihinde ilk defa hem de ‘imza törenine ev sahipliği yapmaktan ve ilk imzacısı olmaktan gurur duyduğu’ açıklanan bir insan hakları sözleşmesinden imza çekilmiştir. Bu çekilme kararı Anayasa’ya ve uluslararası insan hakları hukukuna aykırıdır. Karar. Anayasa’nın başlangıç ilkelerinin, değiştirilemez hükümlerinin ve temel hak ve özgürlüklere ilişkin düzenlemelerin ihlalidir. Anayasa’nın 14. Maddesine  göre, insan haklarına aykırı faaliyetlerde bulunmak devletin yetkisini açıkça kötüye kullanımıdır.

Yasal güvencelerimize dokunsanız da biz kadınlar hayatlarımız ve şiddetsiz bir dünya için mücadelemize devam edeceğiz. Kadınlar olarak dokunulmaz, devredilmez, vazgeçilmez temel hak ve özgürlüklerimizden vazgeçmeyeceğiz.

Şiddetsiz bir dünya mümkün! İstanbul Sözleşmesinden çekilmeyi reddediyoruz!

İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, İstanbul Sözleşmesini Yaşatacağız!

Kadın Cinayetleri Politiktir!

Kadın – Yaşam – Özgürlük!”

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.