DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2075343-1,49%
Düzce
15°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

615 okunma

Huzurevi sakinlerimizin geçici konaklama adresleri Kaynaşlı olacak

ABONE OL
19/02/2021 15:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Yaşlılar Konuekevi binasının yıkılarak yerine yenisinin yapılması kesinleştikten sonra, dikkatler bina yapılıncaya kadar bina içindeki yaşlı konukların nereye götürüleceği meselesine çevrilmişti.

Son olarak İstanbul Gebze’de bir Huzurevi binasına yerleştirilmeleri yönünde karar alınan sakinlerimiz, oraya gitmek istemediklerini defalarca haykırmış, geçici de olsa Akçakoca’da başka bir binada konaklamayı istediklerini belirtmişlerdi.

Akçakoca’da kendileri için alternatif yer arayışlarına girilmesine rağmen uygun bir bina bulunamadığından, konuklarımızın Gebze’ye götürülmeleri neredeyse kesinlik kazanmıştı.

İstanbul’a götürüldüklerinde bir daha geri getirilmeyecekleri yönünde kanaate sahip olan Huzurevi sakinlerimizin haykırışlarını duyan ve sahici bir çözüm arayışına giren isim Ak Parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu oldu.

Başkan Sarıoğlu, son günlerde Ak Parti il başkanı Mustafa Keskin ve Hükümetten yetkililerle yaptığı görüşmeler kanalıyla, Huzurevi sakinlerimizin geçici olarak konaklayacakları yeri Kaynaşlı ilçemizde buldu.

Kaynaşlı KYK öğrenci yurdu üzerine yoğunlaşan Sarıoğlu, siyasi ağırlığını bir kez daha Akçakocalıların beklentileri doğrultusunda kullanarak, Kaynaşlı KYK yurt binasının Akçakoca Huzurevi sakinlerinin geçici konaklama adresi olmasını sağladı. Sürecin tamamlanması, resmi yazışmaların yapılmasının ardından kesinlik kazanacak.

Ak Parti İl Başkanlığı, Düzce Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hükümet yetkilileri arasında adeta mekik diplomasisi kuran Sarıoğlu’nun çabası ile Akçakoca Huzurevi’nde kalan sakinlerimiz, yeni binaları yapılıncaya kadar Kaynaşlı’da geçici olarak ikâmet edecekler.

Akçakoca’daki binanın yıkılıp yerine yenisinin yapılmasının 1-1,5 sene civarında bir zaman alacağı öğrenilirken, binanın yapılmasının ardından, Akçakoca’dan götürülen yaşlı sakinlerimizin tekrardan ilçeye dönüş yapacakları da edinilen bilgiler arasında.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.