DOLAR 32,5103 -0.1%
EURO 34,9550 0.32%
ALTIN 2.434,850,50
BIST 9.792,410,72%
BITCOIN 2082726-3,82%
Düzce
29°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

317 okunma

GREVDEKİ İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ

ABONE OL
11/08/2017 18:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sendika yetkilileri ile masaya oturmayan fabrika yönetimine karşı grev başlatan Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçileri ziyaret etti. İşçiler, Kılıçdaroğlu’ndan işverenle görüşeceği konusunda söz aldı.
https://youtu.be/X-EDD6dCH8A

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere dün Düzce’ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehirden ayrılmadan önce grevdeki işçilerle bir araya geldi.

Beyköy 1. OSB’de metal ürünleri üzerine faaliyet gösteren bir fabrikada Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler tarafından yaklaşık 13 gün önce başlatılan grevden haberdar olan Kılıçdaroğlu, grev çadırına bir ziyaret gerçekleştirdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki partililer, burada Birleşik Metal İş Sendikası temsilcileri ve grevdeki işçilerle görüştü. İşçiler, toplu iş sözleşmesi için sendika ile uzlaşma yoluna gitmeyen fabrika yetkilileri ile masaya oturulana kadar greve devam edeceklerini vurguladı.

İşçilerin sorun ve taleplerini alan Kılıçdaroğlu, fabrika yetkilileri ile görüşmesi ve arabuluculuk yapması yönünde gelen talebi geri çevirmedi.

Ziyaretin sonunda grev defterini imzalayan Kılıçdaroğlu, şu notu düştü:

“Hak, hukuk, adalet diyerek yola çıktık. Emeğin ve emekçinin de adalete ve hakça bir düzene ihtiyacı var. Birlikte çalışıp birlikte üretmek hepimizin ortak amacı olmalı… Emeğe ve emekçiye selam olsun.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.