DOLAR 32,5758 0.02%
EURO 34,9560 0.22%
ALTIN 2.425,460,11
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2097294-3,42%
Düzce
29°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

367 okunma

Gören: Fındıkta 9,25 Lira Turfanda Fiyattır; Müdahale Olmazsa Düşer!

ABONE OL
16/08/2017 10:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB) Başkanı, UFK (Ulusal Fındık Konseyi) Yönetim Kurulu Üyesi  ve NUTEKS fındık fabrikasının sahibi Ali Haydar Gören, fındık piyasasının içinde bulunduğu duruma yönelik olarak gazetemize bir açıklama yaptı.

Taban fiyat 9,25 TL

Fındık sektörünün en tepedeki birkaç isminden biri olan Ali Haydar Gören, fındığın henüz pazara inmediğini fakat erken hasat ürünü olan fındığın serbest piyasada 9,25 liradan alıcı bulduğunu söyledi.

Bu fiyatlar turfanda fiyatlardır, düşer!

Başkan Gören, fındığın ilk pazar gören ürününün tıpkı diğer meyvelerde olduğu gibi turfanda ürün olarak görüldüğünü, dolayısıyla devam eden günlerde başlangıç alım fiyatından düşmenin olacağını ifade etti.

Gören, ”Erik, kiraz gibi meyveler nasıl ilk çıktığı günlerde yüksek fiyatlarla tezgaha düşüyor ve kısa sürede fiyatlar hızla geri çekiliyorsa, turfanda fındığa da aynı mantıkla bakmak lazım” dedi.

Eylül ayında fiyatlar aşağı düşer

İFMİB Başkanı Gören, Ağustos ayının 25’inden itibaren girdi ödemelerinin başlaması, devamında Kurban bayramı ve sonrasında okulların açılmasıyla birlikte üreticinin nakit paraya ihtiyaç duyacağını ve bu durumda fındık fiyatlarının geriye düşebileceğini de ifade ederken, Eylül ayında fiyatların aşağı doğru seyrinin kuvvetle muhtemel olduğunu sözlerine ekledi.

TMO devreye girmezse fiyatlar düşer

Başkan Gören, TMO’nun da Nisan ayında piyasaya girerek 10 liradan fındık aldığını hatırlattı.

Gören, ”Üreticilerin de gözü kulağı TMO’da. TMO fındık alımı yapar ve Nisan’da verdiği fiyatın altına düşmezse piyasaya bir denge gelir. Aksi taktirde fındık alım fiyatlarında bir düşme görülebilir. ” açıklamasını yaptı.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.