DOLAR 32,4140 0.19%
EURO 35,0645 -0.15%
ALTIN 2.324,290,21
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22972922,26%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

458 okunma

GELENEKSEL CÜMLE MEVLİDİ YAPILDI

ABONE OL
22/07/2018 17:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumayanı Evliya Cami Geleneksel Ahmet Dede Anma Cümle Mevlidi Yüzlerce Kişinin Katılımıyla Yapıldı.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İl Genel Meclisi (İGM) başkanı Ayfer Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Dergah Akça ile İGM eski yöneticisi ve Ak Parti eski ilçe başkanı İbrahim Bilgin de bu önemli davette yer alan isimler oldu.

 

 

Göktepe Köyü sınırları dahilinde olan Cumayanı Ahmet Dede Evliya Camii’nde kılınan öğle namazı sonrasında okunan Cümle Mevlidine bin civarında vatandaş katılırken, araçları olmayan vatandaşlar, Belediyenin otobüsleriyle şehir merkezinden Cumayanı’na ücretsiz olarak taşındı.

 

30 yıldır yapılmakta olan geleneksel Cümle Mevlidi okunduktan sonra tüm katılımcılara etli pilav, tatlı ve ayran ikramı yapıldı.

 

Mevlid’de dağıtılan yiyecek ve içeceklerin tamamını Akçakoca Belediyesi karşılarken, Belediye ekipleri ayrıca konukların rahat etmeleri için mesire alanına onlarca masa ve yüzlerce sandalye taşıyıp yerleştirdiler. 

 

Hizmetlerin kusursuz ve hızlı gerçekleşmesi için çok sayıda belediye personeli de organizasyona hizmet ettiler.

 

Evliya Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Denizgez, Yönetici arkadaşlarıyla birlikte konuklara ikram dağıtımında servise bizzat yardım ettiler.

Cümle Mevlidi’ne katılan Düzce İGM Başkanı Ayfer Yılmaz, yapılan işin çok hayırlı bir iş olduğunu ifade ederek, bu geleneği yaşatmaya çalışan derneğe teşekkür etti.

Yılmaz, ayrıca sorulan bir soru üzerine İGM Başkanlığı ve Düzce İl Özel İdaresi olarak ileride bu alanda yeni bir düzenlemenin olabileceğini, bu durumu Vali beyle yüz yüze görüştükten sonra gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

Geleneksel Ahmet Dede’yi anma Cümle Mevlidi’ne katılan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ise yaptığı açıklamada, ”Bugün içinde bulunduğumuz mekan, hem doğal güzelliğiyle hem de insanın içine huzur veren manevi değeriyle çok farklı bir mekan” diyerek, organizasyonun gerçekleşmesine katkı verenlere teşekkür etti.

Mesire alanının turizm açısından da önemli bir değer olduğunun altını çizen Başkan Yemenici, bu sene yapılan etkinliğin, okunan duaların şehitlere ithaf edilmesinin de ayrıca bir güzellik olduğunu ifade etti.

Ahmet Dede Camii Yaşatma Derneği Başkanı Denizgez, etkinlik sonrasında yaptığı açıklamada, her yıl geleneksel olarak yaptıkları Cümle Mevlidi’nde şehitlerimizin ruhuna da dualar okunduğu söyledi.

Bu etkinliği sürdürmeye devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Denizgez, her yıl binin üzerinde konuk için ikram hazırladıklarını belirterek, bu işin sonunda insanların yaptıkları duaların verdiği manevi katkının kendilerine kendilerine yettiğini söyledi.

Denizgez ayrıca, bu sene yapılan Mevlid’in tüm ikramlarını hazırlayan, masa – sandalye tedarikini üstlenen, ücretsiz otobüsler tahsis eden Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’ye ve belediye yönetimine de teşekkür etti.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.