Ali Haydar Gören ve Rahmi Koyuncu arasında iş birliği çatırdadı: Yatırımda fatura krizi ve şişkinlik iddiaları gündemde
Akçakoca’da hayata geçirilen fındık entegre tesisi yatırımında dikkat çeken bir kriz yaşanıyor. Nuteks firması sahibi ve bölgenin tanınmış iş insanlarından Ali Haydar Gören, sahibi olduğu fındık fabrikasının bulunduğu alanda büyük bir yatırımla entegre işleme tesisi kurma kararı aldı. Bu projenin inşaat süreci ise yüksek inşaat mühendisi Rahmi Koyuncu tarafından üstlenildi.
Gören ile Koyuncu arasında geçmişe dayanan bir arkadaşlık ve güven ilişkisi olduğu biliniyordu. Ancak son günlerde aralarındaki bu ilişki, ciddi bir gerginlik ve iş ilişkilerinin kopma noktasına gelmesiyle gölgelenmiş durumda. Sektör kulislerinde konuşulanlara göre, taraflar arasındaki gerilim, proje maliyetlerinin yüksek yazıldığı, bazı fatura ve siparişlerde rakamsal şişkinlik oluşturularak haksız kazanç elde edilmeye çalışıldığı iddialarından kaynaklanıyor.
Ortaya atılan bu iddialar, kamuoyunda geniş yankı bulurken, Gören ve Koyuncu cephesinden henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Ancak özellikle Ali Haydar Gören’in yapacağı olası açıklamalar, hem projenin geleceği hem de iddiaların doğruluğu açısından belirleyici olacak. Gören’in kamuoyunu bilgilendireceği, projenin durumu ve ortaya atılan mali usulsüzlük iddiaları hakkında net ifadeler kullanacağı yönünde beklentiler artıyor.
İkili arasındaki dostluk ve iş ilişkisini bitirme noktasına getiren bu krizin perde arkasında neler yaşandığı, önümüzdeki günlerde yapılacak açıklamalarla netleşecek. Yatırımın büyüklüğü ve bölge ekonomisine olan etkisi göz önüne alındığında, yaşanan bu gelişmeler sadece iki kişiyi değil, aynı zamanda Akçakoca’daki yatırım iklimini de etkileme potansiyeline sahip.
.