DOLAR 32,3857 0.04%
EURO 34,7868 -0.07%
ALTIN 2.398,850,10
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19262963,84%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

296 okunma

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI GÜNAH ÇIKARTTI

ABONE OL
01/12/2018 16:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir önceki dönem Akçakoca Belediye Başkanı olan ve partisi CHP tarafından 2019 Yerel Seçimleri için tekrar aday gösterilen Fikret Albayrak, Öncü TV’nin “Seçim Gündemi” programına konuk oldu.

Başkanlık döneminde Akçakoca’yı turizm kenti yapmak için gecesini gündüzüne katarak çalıştığını belirten Albayrak, seçimi kaybetme nedenlerinden biri olarak doğalgaz çalışmalarını gösterdi.

Albayrak, “Nazmi Başkanı su, bizi de doğalgaz yaktı. Benim dönemim de çok hızlı bir doğalgaz kazısı yapıldı. 5 yılda yapılacak hizmeti 1 buçuk yılda verdik. Çok hızla yapılan kazıdan sonra yollarımızı toplayamadık.” dedi.

Ayrıca geçmişteki hatalarından dersini aldığını vurguladı.

Akçakoca eski Belediye Başkanı Fikret Albayrak, tekrar başkanlığa talip olup sahalara döndü.

2009 seçimlerinde CHP’den aday gösterilip seçimi kazanan Albayrak, 2014’teki seçim yarışında en güçlü rakibi AK Partili Cüneyt Yemenici’ye koltuğu kaptırmıştı.

“Akçakoca için yapacaklarım daha bitmedi.”

diyerek tekrar bu göreve talip olan ve partisi tarafından “Adayımız sensin” denilen Albayrak, ilk canlı yayın programına Öncü TV’de katıldı.

Öncü TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Seçim Gündemi” programına konuk olan CHP Akçakoca Belediye Başkan Adayı Fikret Albayrak, başkanlık döneminde yaptığı çalışmalardan, nerelerde hatalar yaptığına, seçimi kaybetmesinden yeni dönem hedeflerine kadar bir çok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

“Bunun bize oy kaybettireceğini tahmin ediyorduk”

İlk olarak 2014 Yerel Seçimlerini neden kaybettiğine açıklık getiren Başkan Adayı Fikret Albayrak, şöyle konuştu:

“Akçakoca’yı turizm şehri yapabilmek için halı altına sürülen sorunları hallettik. Bunun bize oy kaybettireceğini tahmin ediyorduk. Belki seçimi kaybedeceğimizi de düşünüyorduk. Ancak Akçakoca için bunları yapmamız gerekiyordu. Akçakoca bir türlü kabuğunu kıramıyordu. Turizmde bir türlü mesafe alamıyorduk. Bir turizm şehrinde sahil yoktu. Kordon boyu olmayan bir kentte turizmden bahsedemezsiniz. Türkiye’nin en güzel plajlarından birinde kamulaştırmalar yapmamız gerekiyordu. Biz bu kamusallaştırmayı yaparken çok can yaktık. İnsanların hayalleri olan arazilerini ellerinden alıyorsunuz, size hak da veriyorlar ama seçimlerde cephe alabiliyorlar.” dedi.

“Siyasi tecrübesizliklerden kaynaklanan sorunlar yaşadık”

Akçakoca’yu turizm kenti haline getirmek için seçimi kaybetme riskini göze aldıklarını vurgulayan Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

“Yıkmadan yeni bir şeyler yapmak mümkün değil. Bir kentte büyük bir devrime imza atmak pek kolay olmuyor. Halkımız bulunduğu mevcut durumu en iyisi sanıyor. Daha iyisini yapmadan vatandaşlara bunu kabul ettiremiyoruz. Akçakoca’nın değişmesi gerekiyor. Değişim için Çınar Otel gibi bir çok yerin yıkılması gerekiyordu. Sahil boyunda yürürken denizi göremiyorduk. Kordon boyunda bir kaldırım dâhi yoktu. Biz seçimi kaybetme riskine girerek bu işlere imza attık. Bu projeler bitince Akçakoca’nın, esnafının kazanacağını biliyorduk. Çözülemez yapılamaz denen bir çok sorunu çözdük. Aslında biz küçük şeylerden kaybettik. Esnafımızla gereksiz yere tartıştık. Siyasi tecrübesizliklerden kaynaklanan sorunlar yaşadık. Akçakoca’da sorunları hızla çözmeye kalktık. Yerel yöneticiler bunu yapmamalıymış, tecrübe edinmiş olduk.” şeklinde konuştu.

“Dersimizi aldık”

Görevden uzak kaldığı süre zarfında tecrübe edindiklerini sözlerine ekleyen Aday Albayrak, şunları kaydetti:

“Yaptığımız uygulamaların bu günkü sonuçlarına baktığımızda bir çoğunun doğru olduğunu düşünüyoruz. Tabii hatalarımız da vardı ama genelde doğruyduk. Yeni hayallerimiz ve projelerimiz var. Daha da iddialı olacağız. Büyük bir tecrübe edindik. Projeleri halkımız ile tartışıp ona göre bir sonuç almalıydık. Bu yeni dönemde böyle olmayacak. Biz dersimizi aldık. Halkımızla her şeyi konuşacağız tartışacağız. Ben yaptım oldu değil, biz yaptık olacak. Birlikte güzel projelere imza atacağız. Bütün vatandaşlarımız ve işletmelerimizle Akçakoca’yı yeniden ayağa kaldıracağız. Kısa süre içerisinde beklenen ve istenen Akçakoca’yı beraber inşa edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Neden Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait?

Albayrak, Akçakoca’nın Esentepe Mahallesi’nde bulunan MTA tesislerinin neden Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olduğuna ise şöyle açıklık getirdi: 

“Bu tesislerin Akçakoca’mıza kazandırılması içiz ciddi çalışmalar yaptık. Mülkü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na aitti ve çok atıldı. Biz burayı önce Kızılay’a kazandırmak istedik. Ancak bakanlıktaki bürokratları ikna edemedik. Akabinde üniversiteye kazandırmak için çalışmalarımız oldu. Fakat bunda da başarılı olamadık. Çünkü bakanlıktaki bürokratlar bu tesisleri kendinde tutmak için mücadele gösteriyorlardı. Akçakoca’nın bir damadı olan Melih Gökçek, bu sıkıntıyı tespit ediyor ve buranın ilçeye kazandırılması için harekete geçiyor. Sayın Gökçek’in gücünü zaten herkes bilir, burayı bakanlıktan alarak sosyal tesis halinde Ankara Büyükşehir Belediyesine kazandırıyor. Bizim yapamadığımızı yapıyor. Bir sonraki aşamada burası Akçakoca’ya verilemez mi, yeni Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı bu konuya nasıl bakar? Bunu şu anda bilemiyoruz ama 31 Mart’ta biz seçimi kazanacağız. Ankara’yı da Cumhuriyet Halk Partisi kazanırsa burayı Akçakoca’ya kazandıracağız.”  

“Her zaman aranabilen bir başkan oldum”

Halk ile iç içe yönetim anlayışının yine devam edeceğini söyleyen Aday Fikret Albayrak, “Belki de Akçakoca tarihinin halk ile en fazla görüşen başkanıyımdır.” dedi.

Albayrak, “Her gün 4-5 saatimi halka ayırmışımdır. Ben bir köylü çocuğu olduğum için kolay ulaşılabilen ve her zaman aranabilen bir başkan oldum. Çok yoğun bir talep olduğunda aksamalar olmuştur ancak yüzde 90 derecede bana ulaşılabiliyordu. Önümüzdeki dönemde de bu böyle olacak.” diye konuştu.

“Aslında bir taşla birkaç kuş vurduk, ancak…”

Çuhallı Plajı’na yukarıdan aşağıya yeni bir soluk getiren ancak çalışmaları sırasında çok tepki aldığı projesi hakkında da konuşan Albayrak, bölgede bu kadar çok işletme açılacağını öngörseydi buna izin vermeyeceğini vurguladı.

Albayrak, “Biz buradaki projelerimiz yaptığımızda, Çuhallı Plajı’nda ne lokanta ne de kafe vardı. Biz burada bir yatırımcı örneği bırakalım dedik. Yanına başka işletmeler açılarak, zamanla gelişeceğini düşündük ama hızla gelişti. Hem plaja hizmet versin hem örnek olsun dedik. Ayrıca belediyeyi 2 milyon TL değerinde bir kamusallaştırmadan kurtardık. Aslında bir taşla birkaç kuş vurduk. Ancak biz Çuhallı’nın bu kadar hızlı gelişeceğini ve hızla işletmelerin açılacağını bilseydik ona da izin vermezdik.” ifadelerini kullandı.

“Nazmi Başkanı su, bizi de doğalgaz yaktı”

Doğalgaz çalışmaları sonucu yollarda oluşan sıkıntıların kendilerine olumsuz yansıdığını aktaran CHP Akçakoca Başkan Adayı Fikret Albayrak, şöyle devam etti:

“Nazmi Başkanı su, bizi de doğalgaz yaktı. Benim dönemim de çok hızlı bir doğalgaz kazısı yapıldı. 5 yılda yapılacak hizmeti 1 buçuk yılda verdik. Çok hızla yapılan kazıdan sonra yollarımızı toplayamadık. Burada halkımıza çok sıkıntı yaşattık. Daha yavaş gitsek yolları daha verimli bir şekilde yapabilirdik.”

   “Alnımız ak, her kuruşun hesabını verdik”

Kendi başkanlık döneminde belediye hesaplarının sık sık müfettişler tarafından didik didik edildiğini söyleyen Albayrak, “Çok yatırım yapıp çalışırsanız bol bol müfettiş gelir. Bizim her şeyimiz araştırıldı. 30 dan fazla soruşturma geçirdik. 4 tanesinde mahkeme aşamasına geldik. 5 yıl boyunca harcadığımız her kuruş didik didik tarandı. En sıkıntılı yer festival hesaplarıdır. İlçe savcılığı bu hesapları defalarca inceledi. Allah’ımıza çok şükür ki bu soruşturmaların hiç birinden bir gün dahi ceza almadık. Akçakoca halkı bunu görsün. Biz bir kuruş dâhi yemedik ve yedirmedik. Alnımız ak, her kuruşun hesabını verdik. Vicdanen son derece rahatız.” ifadelerini kulandı.

“Tabii, bu esnada hatalarımız da olmuş, yoksa neden kaybedelim”

Albayrak, 2014 Yerel Seçimleri’nde kaybetmesine çok üzüldüğünü belirterek, şöyle devam etti:  

“Başkanlık dönemimde yoğun çalıştık. Ben ofisimi, şirketimi kapattım. Sadece maaşımla geçiniyordum. Her şeyimi Akçakoca’ya adadım. Her sabah 5’te kalkıp Çınar Oteli çözmek için Bolu’ya, Sky Tower’ı çözmek için İstanbul’a gittim. Gecemi gündüzüme kattım. Tabii, bu esnada hatalarımız da olmuş, yoksa neden kaybedelim. Bu kadar çalışmaya bu sonuç olmamalı diye üzülmüştüm. Ama halkıma küsmedim. İnanmamış oy vermemiş. Eksikleriz varmış demek ki. Halka sıkıntı yaşatmışız. Tabii bunu 5 yılda daha da tarttık. Çoğu hatamızı görmüş durumdayız. Ben kaybettim ama Akçakoca kazandı. Taksiciler kazandı. Sky Tower kazandı. İşletmeciler kazandı.”

“Benim böyle bir ihanetin içinde bulunmam kabul edilemez”

2014 Seçimleri’nde Cüneyt Yemenici ile anlaştığı ve halkı ona oy vermeye yönlendirdiği şeklindeki iddialara ise sert çıktı. Albayrak, “Ben zaten seçim öncesi bütün anketlerde öndeydim. Seçimin en iddialı adaylarından biriydim. Benim kimse ile birlikte olmam düşünülemez. Benim böyle bir ihanetin içinde bulunmam kabul edilemez. Bu Cüneyt Beye de yapılmış yanlıştır. Adam geldi, çalıştı, aldı. Bu eleştiriyi yapan insanlar CHP’yi tanımıyor. CHP’liler bırakın Fikret Albayrak’ı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile dahi kimse başka yere oy atmaz. Hepsi nereye oy atacağını bilecek bilgi ve birikime sahiptir.” diye konuştu.

  “Siyaseten takipçisi olacağız”

Akçakoca’da kurulum çalışmaları devam eden organize sanayi bölgesi ile ilgili ise “Bunlar tamamen bakanlık yatırımı sadece yer teşhisi yapıldı. Bu da benim dönemimde yapıldı. Turizme zarar vermeyen bir OSB’nin kurulmasını bekliyoruz. Umarım gençlerimiz orada çalışırlar. Siyaseten takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

“Bütün kararların altında Akçakoca esnafı ve belediye olacak”

CHP Akçakoca Belediye Başkanı Adayı Fikret Albayrak, programın son bölümünde ise esnafa seslendi:

“Esnafa söz veriyoruz. Esnafın istemediği, yanlış gördüğü hiçbir proje çalışma karara imza atmayacağız. Bütün kararların altında Akçakoca esnafı ve belediye olacak. Ortak karar alacağız. Onların kazanacağı, mutlu olacağı sistemde davranacağız. Son derece rahat olsunlar.”

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.