DOLAR 32,3417 0.27%
EURO 35,1284 -0.04%
ALTIN 2.311,411,50
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22867632,58%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Er’den milletvekillerine öfke: Enerji kriziyle ilgili sanayicileri ne zaman bilgilendireceksiniz?
3791 okunma

Er’den milletvekillerine öfke: Enerji kriziyle ilgili sanayicileri ne zaman bilgilendireceksiniz?

ABONE OL
27/01/2022 17:47
Er’den milletvekillerine öfke: Enerji kriziyle ilgili sanayicileri ne zaman bilgilendireceksiniz?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, sanayide yaşanan 3 günlük enerji kesintisinin Düzce’ki sanayi kuruluşları ve OSB’leri derinden etkilediğini, , Düzceli sanayici ve üreticilerin önlerini göremediği belirtti.

Türkiye genelinde sanayi tesislerinde yaşanan 3 günlük elektrik kesintisinin hem ülke hem de Düzce sanayicisine büyüy zarar verdiğini belirten İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, “Ülkemiz bu gün en önemli enerji krizlerinden birisi ile karşı karşıyadır .Sebeplerinden bağımsız olarak, pandemi döneminde büyük ticari zararlarla karşı karşıya kalan sanayicilerimiz başta olmak üzere üretim noktasında büyük sorumluluklar üstlenen iş dünyasının yaşanan bu sorun karşısındaki çaresizliği son derece üzüntü vericidir” dedi.

Yaşanan enerji kesintisinin başlı başına bir ‘ enerji krizi’ olduğunu belirten Er, “Öncelikle kabul edilmesi gereken husus bu krizin İran’da yaşanan ve ‘ teknik arıza’ kaynaklı olduğu belirtilen krizden çok daha derin ve başlı başına bir ‘ enerji krizi’ olduğudur. Sadece İran’dan gelen gazda kesinti olmamakta, Gazprom şirket yetkililerinin açıklamaları ve yaşandığı belirtilen finansal problemler sebebi ile Rus gazında da yaşanan arz kısıtlaması ve ülkemizdeki depoların öngörüden ve planlamadan uzak bir şekilde tedbirsizce kullanıldığı iddiası bugün belki de tarihimizde çok az rastlanan bir durumu ülkemiz sanayisine yaşatmaktadır” dedi.

Sanayicilerin önünü göremediğini belirten Er, “Düzce de var olan sanayi kuruluşları ve OSB’leri ile bu krizi derinden hissetmekte, Düzceli sanayici ve üreticiler önlerini görememekte, yetkililerden cevap beklemektedir. Bu manada AK Parti Düzce Milletvekillerimizden Düzce kamuoyunu sorduğumuz sorulara cevap vererek aydınlatmasını beklemekteyiz” dedi.

Er, Düzce Milletvekillerine, “ Yaşanan Doğalgaz Arz ve paralelindeki elektrik krizinin sebepleri nelerdir? Gerek İran gerek Rus gerekse de sıvılaştırılmış gaz ithal ettiğimiz Cezayir başta olmak üzere yapılan anlaşmaların geçerliliği ne durumdadır ? Ülkeler teknik arıza dışında ülkemize yaptıkları gaz sevkiyatını neden düşürmüştür? Bu yaşanan kriz kaç gün sürecektir ? Planlama yapabilmesi adına sanayicilerimiz sizden somut bir açıklama bir eylem planı beklemektedir. Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığı bu derece yüksek iken, doğal enerji kaynaklarımızdan Rüzgar kapasitemizin sadece %21 ‘ini, güneş enerjisi kapasitemizin ise sadece %3’unu kullanmış olmamız iddiasını 20 senelik devr-i iktidarınızın enerji politikaları çerçevesinde nasıl değerlendirirsiniz ? Ülkemiz enerji konusunda bu derece dışa bağımlı iken ve pandemi döneminde dünya genelinde enerji arzında sorunların yaşandığı ve yaşanacak olduğu öngörülmeli iken, doğalgaz depolama sistemlerimiz ve planlamamızda neden sıkıntı yaşamaktayız ? Basında 8 günlük doğalgaz stokumuzun kaldığı, stoklarımızın öngörüden uzak biçimde fiyatlama adına yaz ayında tüketildiği belirtilmektedir, bu konuyu nasıl netliğe kavuşturabilirsiniz” diye sordu.

Bu yaşananların Büyük Devlet refleksi olmadığını belirten Er, “ Büyük Devletler ve hükümetler sorunlarını böyle çözmez. Öngörü sahibi olunduğunda ve problemler önceden tahmin edilip tedbir ve alternatif planlama yapıldığında büyük Devlet olunur. Bu yaşadıklarımız “Büyük Devlet” refleksi değildir. Ülkemizin düştüğü bu durum tüm vatansever insanlarımızın son derece büyük endişe ve üzüntü yaşamalarına sebep olmaktadır” dedi.

Er AK Parti Düzce Milletvekillerine Düzce’yi enerji konusunda yaşananlarla ilgili aydınlatmaya davet ederek, “Ülkemiz ve Düzce ilimiz üretime, ihracata, çalışmaya muhtaçtır. Bu enerji konusunu bugüne kadar Düzce kamuoyu ile paylaşma sorumluluğunu taşıdığınızı tekrar hatırlatıyor, şu ana kadar ki sessizliğinizin bundan sonra devam etmemesini ve şehrimizi aydınlatmanızı bekliyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.