DOLAR 32,3769 0.15%
EURO 34,9738 -0.31%
ALTIN 2.324,300,22
BIST 9.151,040,78%
BITCOIN 2264089-0,44%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

357 okunma

EDS’NİN GEREKLİLİĞİ ANLAŞILDI

ABONE OL
24/09/2018 19:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’de bulunan 112 Çağrı Merkezi’ne giden Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz önemli açıklamalarda bulundu. Deniz, Elektronik Denetleme Sistemi’nin (EDS) bir günlük deneme sürecinde sadece kırmızı ışık ihlalinden bin 200 aracın tespit edildiğini söyledi.

Ne zaman devreye gireceği konusunda her gün söylenti çıkan Elektronik Denetleme Sistemi’nin (EDS) ne zaman devreye gireceği merak edilirken EDS’den önce başka bir uygulama devreye konuldu.

Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz de bu sistemi incelemek için Düzce AFAD Kavşağı’nda bulunan 112 Çağrı Merkezi’ne gitti.

“Vatandaşların can ve mal kaybını önlemeye yönelik programdır”

Burada denetime giren sistemle ilgili bilgi veren Düzce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Müdürü İsmail Caran, şu ifadelere yer verdi:

“Trafik kazalarının önlenmesine yönelik olarak İçişleri Bakanlığı talimatları, Emniyet Genel Müdürlüğümüzden gelen talimatlar neticesinde ilimizde bulunan KGS Kent Güvenlik Sistemleri ve PTT kameraları konusunda ayın 21’inden itibaren yetkili arkadaşı görevlendirdik. Bu arkadaşımız kırmızı ışık ihlali yapan kişiler, cep telefonuyla konuşan kişiler ve emniyet kemeri takmayan kişiler üzerinde çalışma yapacaktır. Vatandaşların can ve mal kaybını önlemeye yönelik programdır.”

“Sistemlerimiz o kadar gelişmiş ki bundan kurtulmak mümkün değil”

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ise şu şekilde konuştu:

“Özellikle emniyet kemeri takmama, telefonla konuşma ve kırmızı ışık ihlali birçok ilde olduğu gibi Düzce’mizde de fevkalade ihlal edilen bir durumdur. Tabii netice itibariyle teknolojinin gelişmesiyle beraber bunların kontrolü, kontrol sıklığı, yoğunluğu, imkanı daha da genişliyor. Burada amacımız vatandaşları cezalandırmak onlara ceza yazmak değildir ama bütün medeni ülkelerde olduğu gibi kurallara uymamız kendi can güvenliğimiz, emniyetimiz açısından çok önemli. Dolayısıyla birkaç gündür bu sistem üzerinden uygulamalarımız başladı. Biz tabi vatandaşlarla görüşmelerimizi bu anlamda yapıyoruz. Tekrardan uyarıyoruz, derdimiz ceza kesmek değil, hepimiz kurallara uyarsak can güvenliğimizi sağlamış olacağız. Dolayısıyla bizim de ceza kesmek gibi bir ihtiyacımız kalmayacak. Sistemlerimiz o kadar gelişmiş ki bundan kurtulmak mümkün değil. Hatta eğer gerekirse kamu görevlilerini aldatmaya yönelik başka bir adli işlem yapmamız da söz konusu olabilir.”

“Son kez söylüyorum bunların hepsi can güvenliğimiz, mal güvenliğimiz için”

EDS ile ilgili açıklamalarda da bulunan Deniz, bir günlük deneme sürecinde ortaya çıkan rakamları söyleyerek şu konulara değindi:

“Trafik ülkemizdeki en büyük sorunlardan bir tanesidir. Netice itibariyle devletimizin bu konuda koyduğu kurallar, belediyemizin yapmış olduğu bu elektronik sistemler, yine güvenli bir şekilde insanlarımızın seyir etmesi, can ve mal güvenliğini sağlaması tabi ki hepimiz kurallara uyacağız. Kurallara uyarak can ve mal güvenliğimizi sağlamış olacağız. Bugün yarın bir çalışmaları var. Nasıl yapılabilir? Bunun mevzuat anlamında çalışmalarını başlattık. Bu çalışmalar belediyemizin öncülüğünde yapılacak. Bunun çalışmaları yapılıyor ve bugün yarın herkesin nasıl yapılacağı konusunda haberi olur. Size bir tane örnek vermek istiyorum, lütfen bunu dikkate alın. Tabi bu sistemler kurulduğunda bir deneme yapıyoruz. Bir günlük denemede sadece bin 200’e yakın kırmızı ışık ihlali yapıldı. Hız ve diğerlerini söylemiyorum. Bu, hiçbir şekilde kabul edilir bir şey değil. Hepiniz görüyorsunuz, kırmızı ışıkta geçti vurdu, öldü, yaralandı gibi kazalar oluyor. Dolayısıyla biz bu sistemleri devreye aldığımızda bütün vatandaşlarımızın desteğiyle bir canı kurtarsak, bir yaralanmayı kurtarsak, hadi insanlar yaralanmadı ama binlerce araç hasar görüyor. Bunların hepsi milli servet. Dolayısıyla bunlar çok önemli sistemler ve gelişmiş ülkelerde sistemler bu şekilde işliyor. Artık ülkemizde de Düzce’mizde de bunlar yavaş yavaş yapılacak. Son kez söylüyorum bunların hepsi cana güvenliğimiz, mal güvenliğimiz için.”

Öte yandan EDS’ler aktif durumda olsaydı toplamda 282 bin TL ceza kesilecekti.  


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.